Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Београд: Персоналне промене у Београду су само маска за наставак катастрофалне политике СНС

Да ће Александар Шапић само наставити континуитет Горана Весића, говори и избор челних људи које је јуче најавио и представио као своје помоћнике. Чињеница је да су четворица кључних људи, укључујући и Шапића, већ учествовали у раду градске власти, још од времена Драгана Ђиласа и његове управе па све до данашњих дана.

    Александар Шапић, као члан Демократске странке био је помоћник градоначелника Драгана Ђиласа у периоду од 2009. године па све до постављења на место председника општине Нови Београд у јуну 2012. године. Шапићеву биографију ће, поред успешне спортске каријере, свакако обележити и неуспешна докторска дисертација. Група аутора која је анализирала рад Александра Шапића окарактерисала је рад као „велики плагијаторски колаж из разноразних извора.“

Мирослав Чучковић, који је представљен као нови градски менаџер, некадашњи је функционер Г17 и бивши члан Градског већа из периода власти градоначелника Драгана Ђиласа у временском периоду од 2008-2012. године. Од јуна 2012. године па до данас, Чучковић је председник општине Обреновац, а 2015. је постао члан Српске напредне странке. Најпознатији је по изузетној лошој реакцији за време поплава 2014. годие, када је практично цео Обреновац био поплављен.

Још један Шапићев најближи сарадник биће Александар Савић, председник општине Вождовац. Против Савића 2020. године поднета је кривична пријава, коју су подржале и Двери, због малверзација са земљиштем земљорадничке задруге „Авала“, којом се терети да је враћао датуме на уговорима, па је земљиште продато 2012. представљао као земљиште продато 2002. године, а према пријави причињена штета мери се десетинама милиона евра Ова кривична пријава никада није изашла ван домена надлежног суда нити су подносиоци пријаве позвани да дају изјаве.

Четврти најближи сарадник Александра Шапића ће бити Цвијо Бабић, такође функционер из мандата Драгана Ђиласа, који је тада обављао дужност директора ЈКП „Београдски водовод“.

Ово је доказ да промена власти у Србији не доноси апсолутно никакве новине и да је једино промена система начин да се у будућности нешто суштински промени, о чему Двери говоре још од уласка у политику. Залагаћемо се за забрану бављења политиком људи иза којих стоје малверзације, коруптивне и криминалне радње и који се терете да су на било који начин оштетили државу и народ.

Инфослужба Двери Београд

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: