Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Београд: Подржавамо акцију уклањања сплавова

Градска организација Српског покрета Двери Београд подржава почетак акције уређења обале Саве уз новобеоградске блокове и враћање реке грађанима Београда.

    Већ деценијама на овом потезу, као ​ уосталом и у већем делу града, влада комунални хаос и безакоње. Од начичканих сплавова готово је немогуће прићи реци, доставна и приватна возила онемогућавају шетњу, а смеће које се задржава између збијених сплавова само негативно појачава овај суморни амбијент.

Било је крајње време да се почне са решавањем ових нагомиланих проблема, те стога подржавамо најављену лицитацију за места за сплавове, где ће се њихов број смањити за више од 2/3, као и опремање потребном комуналном инфраструктуром ових локација. Поздрављамо и увођење закупа за ове локације како би град од истих остваривао приход, те предлажемо да прикупљена средства од издавања ових локација иду у фонд за уређење овог шеталишта. Захтевамо и стриктну забрану проласка возила према овим објектима осим доставних возила, у тачно одређеним периодима, као и комуналних и хитних служби.

Позивамо актуелну градску власт да настави посао уређења обала и да се помери узводно уз реку Саву и у сарадњи са републичким органима очисте приобаље од нелегалних објеката који поред тога што угрожавају стабилност насипа, представљају ризик по здравље свих Београђана јер тамо не постоји канализација, а многи објекти се налазе у непосредном окружењу рени бунара одакле се грађани снадбевају пијаћом водом.

ГрО Двери Београд

*Извор фотографије: скриншот/јутјуб

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: