Српски Покрет Двери - Лого

Двери Београд: Утврдити одговорност за (не)функционисање јавног превоза

За седницу Скупштине града Београда одборници одборничке групе Двери-Патриотски блок поднели су више предлога за допуну дневног реда којим су предложили да Скупштина града формира Фонд за бригу о деци, као и предлоге за формирање више комисија које би се бавиле испитивањем стања у јавном превозу, злоупотребама у комисији за урбанизам и одговорности више секретаријата за дивљу градњу, као и комисију за испитивање деловања градских служби приликом реаговања услед временских непогода. 

     Председник одборничке групе Радмила Васић изјавила је да су Двери против Бус плуса од његовог увођења, да су за раскид штетних уговора са Кенкартом и враћање наплате превоза у руке града. Васић је, такође, позивала полицију и тужилаштво да испитају све околности око потписивања и раскида уговора између града Београда и „Кенкарта“.

Поред ових предлога, у сарадњи са Удружењем грађана ,,Волим Падињак“, поднели смо 4 амандмана на План генералне регулације за подручје градске општине Палилула, ван обухвата Генералног урбанистичког плана Београда. Овим амадманима тражили смо да, уместо предвиђене изградње стамбених објеката, остане постојећа шума стара више од 70 година, а поднели смо и амандмане којима тражимо изградњу нових саобраћајница и доношење новог Регулационог плана за насеље Падинска скела.

Одборник Борислав Антонијевић је упитао градску управу по којим критеријумима је декану медицинског факултета Лазару Давидовићу додељена награда града Београда и упитао да ли је то због прогона часних професора и лекара или због увођења дискриминишућих метода на Медицинском факултету?

ГрО Двери Београд

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: