Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Чачак: Да ли се планира затварање поште и амбуланте у Трбушанима?

У јавности се прочула вест да ће ускоро, можда већ од 1. марта, бити затворена пошта у Трбушанима, а да ће још неко кратко време радити само исплате грађанима. Све остале услуге поште неће се убудуће вршити у Трбушанима и пресељавају се у пошту у Љубићу. Ту ће грађани долазити да предају писма, преузму пакете, као и да изврше разноразне уплате. 

    Истичемо да пошти у Трбушанима гравитирају мештани неколико села са градске територије, између осталих, Вранићи, Горња Горевница, Милићевци, Миоковци…

На основу ове информације, постављамо низ питања надлежним републичким и локалним органима власти:

  • Да ли се на овакав начин помаже сеоском становништву?
  • Да ли српски сељак треба да се бави својим газдинством или да троши више времена и средстава да би завршио неки административни посао у пошти, платио дажбине и слично?
  • Да ли актуелна власт гашењем институција на селу сеоско становништво сматра грађанима другог реда?
  • Да ли се на овакав начин жели још више уништити српско село?
  • Да ли је идеја власти да од независних српских домаћина створи масу зависног становништва у градовима које је онда лакше уцењивати и контролисати?
  • Шта је следеће за затварање у Трбушанима и другим селима: сеоска амбуланта, месна канцеларија, школа…?

 

Питања је много, одговора мало, а закључак је само један. Актуелна градска и државна власт чини све како би становништво Србије постало што зависније од власти и страних фирми којима су отворена врата да користе наше благодети а да им народ постане што јефтинија радна снага.

Градска организација Српског покрета Двери Чачак апелује на све надлежне да се ова одлука, ако је плану, укине и да се добро размисли о последицама које настају укидањем институција које живот значе у селима.

ГрО Двери Чачак 

*Извор фото: wikipedia 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: