Српски Покрет Двери - Лого

Двери Чачак: Да ли се планира затварање поште и амбуланте у Трбушанима?

У јавности се прочула вест да ће ускоро, можда већ од 1. марта, бити затворена пошта у Трбушанима, а да ће још неко кратко време радити само исплате грађанима. Све остале услуге поште неће се убудуће вршити у Трбушанима и пресељавају се у пошту у Љубићу. Ту ће грађани долазити да предају писма, преузму пакете, као и да изврше разноразне уплате. 

    Истичемо да пошти у Трбушанима гравитирају мештани неколико села са градске територије, између осталих, Вранићи, Горња Горевница, Милићевци, Миоковци…

На основу ове информације, постављамо низ питања надлежним републичким и локалним органима власти:

  • Да ли се на овакав начин помаже сеоском становништву?
  • Да ли српски сељак треба да се бави својим газдинством или да троши више времена и средстава да би завршио неки административни посао у пошти, платио дажбине и слично?
  • Да ли актуелна власт гашењем институција на селу сеоско становништво сматра грађанима другог реда?
  • Да ли се на овакав начин жели још више уништити српско село?
  • Да ли је идеја власти да од независних српских домаћина створи масу зависног становништва у градовима које је онда лакше уцењивати и контролисати?
  • Шта је следеће за затварање у Трбушанима и другим селима: сеоска амбуланта, месна канцеларија, школа…?

 

Питања је много, одговора мало, а закључак је само један. Актуелна градска и државна власт чини све како би становништво Србије постало што зависније од власти и страних фирми којима су отворена врата да користе наше благодети а да им народ постане што јефтинија радна снага.

Градска организација Српског покрета Двери Чачак апелује на све надлежне да се ова одлука, ако је плану, укине и да се добро размисли о последицама које настају укидањем институција које живот значе у селима.

ГрО Двери Чачак 

*Извор фото: wikipedia 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: