Српски Покрет Двери - Лого

Двери Чачак: Градоначелник Милун Тодоровић да поднесе оставку!

Градска организација Српског покрета Двери у Чачку, одржала је данас конференцију за медије поводом трагедија које су се догодиле у последњих годину дана у нашем граду, а које су последица нерада и лошег рада градске власти. Због тога је затражена оставка градоначелника Милуна Тодоровића, а медијима су се обратили Александар Вукадиновић – члан Локалног изборног штаба Двери (ЛИШ) у Чачку, Драган Ћендић – потпредседник градске организације Двери у Чачку и Братислав Симовић – члан Главног одбора Двери и секретар ЛИШ-а.

Александар Вукадиновић: Ових дана се навршава годину дана откако смо изгубили четири млада живота на мосту у Јанчићима. То је била стравична трагедија која је потресла све нас у Чачку и целој Републици. На том мосту није постојала заштитна ограда и неопходна сигнализација. Недуго затим имали смо још један стравичан инцидент где је двоје људи изгубило живот, а ресорни министар је изјавио да је град искључиви кривац за ту несрећу, јер мост није одржаван на адекватан начин. Пре неколико дана дошло је и до урушавања моста у Слатини, који је био предвиђен за прелаз возила носивости до 3,5 тоне. Свакодневно су пролазили тешки камиони носивости од 15-20 тона и више. За то ће неко морати да одговара.

Драган Ћендић: Неко мора да буде одговоран за експлозију у „Слободи“, за четири изгубљена млада живота у Јанчићима, за трагедију која је за длаку избегнута на мосту између Слатине и Мрчајеваца, као и за пад висећег моста у Овчар Бањи. Како је могуће да нико није одговоран? Градска организација Двери у Чачку подржава протесте који ће почети у петак од 19 часова, испред споменика Степи Степановићу у Чачку. Доста је било лажи и неодговорних за све трагедије.

Братислав Симовић: Упутили смо јасан захтев да градоначелник Чачка Милун Тодоровић поднесе оставку из моралних разлога, због свих ових трагедија и понашања које је карактерисало градску власт све ове године. Грађани Чачка су дуго упозоравали на стање инфраструктуре на територији нашег града, а званичници користили прилику да се фотографишу на тим инфраструктурним објектима, уверавајући нас да су ти објекти безбедни за коришћење и ништа нису предузимали да се њихово стање побољша. Насиље је присутно на свим нивоима. Насиље се врши и над земљом, водом и ваздухом. Позивамо грађане да изађу на протест у петак, који се први пут организује у Чачку и да јасно ставимо до знања да захтевамо хитну оставку градске власти.

ГрО Двери Чачак 

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: