Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Чачак: Градоначелник Милун Тодоровић да поднесе оставку!

Градска организација Српског покрета Двери у Чачку, одржала је данас конференцију за медије поводом трагедија које су се догодиле у последњих годину дана у нашем граду, а које су последица нерада и лошег рада градске власти. Због тога је затражена оставка градоначелника Милуна Тодоровића, а медијима су се обратили Александар Вукадиновић – члан Локалног изборног штаба Двери (ЛИШ) у Чачку, Драган Ћендић – потпредседник градске организације Двери у Чачку и Братислав Симовић – члан Главног одбора Двери и секретар ЛИШ-а.

Александар Вукадиновић: Ових дана се навршава годину дана откако смо изгубили четири млада живота на мосту у Јанчићима. То је била стравична трагедија која је потресла све нас у Чачку и целој Републици. На том мосту није постојала заштитна ограда и неопходна сигнализација. Недуго затим имали смо још један стравичан инцидент где је двоје људи изгубило живот, а ресорни министар је изјавио да је град искључиви кривац за ту несрећу, јер мост није одржаван на адекватан начин. Пре неколико дана дошло је и до урушавања моста у Слатини, који је био предвиђен за прелаз возила носивости до 3,5 тоне. Свакодневно су пролазили тешки камиони носивости од 15-20 тона и више. За то ће неко морати да одговара.

Драган Ћендић: Неко мора да буде одговоран за експлозију у „Слободи“, за четири изгубљена млада живота у Јанчићима, за трагедију која је за длаку избегнута на мосту између Слатине и Мрчајеваца, као и за пад висећег моста у Овчар Бањи. Како је могуће да нико није одговоран? Градска организација Двери у Чачку подржава протесте који ће почети у петак од 19 часова, испред споменика Степи Степановићу у Чачку. Доста је било лажи и неодговорних за све трагедије.

Братислав Симовић: Упутили смо јасан захтев да градоначелник Чачка Милун Тодоровић поднесе оставку из моралних разлога, због свих ових трагедија и понашања које је карактерисало градску власт све ове године. Грађани Чачка су дуго упозоравали на стање инфраструктуре на територији нашег града, а званичници користили прилику да се фотографишу на тим инфраструктурним објектима, уверавајући нас да су ти објекти безбедни за коришћење и ништа нису предузимали да се њихово стање побољша. Насиље је присутно на свим нивоима. Насиље се врши и над земљом, водом и ваздухом. Позивамо грађане да изађу на протест у петак, који се први пут организује у Чачку и да јасно ставимо до знања да захтевамо хитну оставку градске власти.

ГрО Двери Чачак 

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: