Српски Покрет Двери - Лого

Двери Чачак: Једини начин да зауставимо загађење у нашем граду је смена локалне власти која не уме да реши тај проблем

Најновији ужасни подаци о загађености ваздуха у Чачку очигледно нису потресли чачанску власт. Двери су већ поднеле кривичну пријаву против градоначелника због немарности према овом проблему. Сада обећавамо суграђанима да ћемо по доласку на власт заједно са осталим колегама из опозиције након локалних избора на пролеће, значајно ублажити проблем загађености ваздуха. Имамо знање, вољу и одлучност за тако нешто. 

     Једна од бројних мера које се могу применити, јер се примењују широм света, су тзв. мини урбане шуме – мање површине са густо сађеним али пажљиво и циљано одабраним врстама дрвећа. У питању је јапански концепт који је распрострањен широм Европе и света. Природно-математички факултет у Новом Саду, који се једини до сада у Србији бавио овом методом, закључио је следеће: „Истраживања показују да овакве зелене површине производе многоструко већу количину кисеоника, значајније врше апсорпцију загађујућих материја. Ово су шуме које брзо расту због начина гајења и оне се много брже успостављају, а бенефити се могу видети већ кроз две или три године… Једно истраживање говори управо о подигнутој урбаној мини шуми у школском дворишту у Холандији. Након садње су научници наставили да прате здравље деце и фреквенције алергија које се јављају код њих пре и након успостављања овакве једне зелене површине у школском дворишту. Наравно, разлике су драстичне“.

Поред ове методе, у нашем програму „За нови Чачак” спремили смо и многе друге потезе који ће значајно побољшати квалитет ваздуха у Чачку, али предуслов за побољшање ваздуха у нашем граду остаје смена неспособне, бахате, корумпиране и нестручне власти. Зато подржавамо протест еколошких организација које се боре против загађења ваздуха који је најављен за среду, 24. јануар у 14 часова испред градске управе у Чачку.

 

Извор фото: јутјуб канал Телевизија ЛАВ ПЛУС 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: