Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Чачак: Локална привреда и пољопривреда на првом месту

На редовној конференцији за медије на којој Двери Чачак сваког уторка представљају свој предизборни програм за наступајуће локалне изборе, 9. априла представљен је део програма „ЗА НОВИ ЧАЧАК 2024-2028” посвећен локалној привреди и пољопривреди. На конференцији су учествовали предузетници Драган Ћендић, Братислав Симовић и Ратко Божовић, као и Бошко Обрадовић, шеф Изборног штаба Двери Чачак.

      Драган Ћендић је констатовао да је актуелни градоначелник Милун Тодоровић највеће разочарење чачанских привредника који су га својевремено подржали на локалним изборима, јер је прекршио сва предизборна обећања и ништа није урадио за локалну привреду већ је водио рачуна искључиво о личним и страначким интересима. Зато ће Двери Чачак, као будућа власт, увести кључну промену да члан градског већа који је задужен за привреду буде изабран на предлог удружења чачанских привредника, а не постављен од стране извршне власти као што је сада случај. Ћендић је представио и остале мере „за локалну привреду на првом месту”: Центар за развој предузетништва, оснаживање Привредне коморе Чачка, ефикаснији Савет за привреду и помоћник градоначелника за решавање хитних питања локалне привреде, опремање нове индустријске зоне дуж аутопута, чачански супермаркет са домаћим локалним производима такође у зони аутопута, изградња сајамске хале и Чачак као сајамски град.

Бошко Обрадовић се надовезао са предлозима „за ново село и нову пољопривреду”: Центар за развој села и пољопривреде, нови ПИК Чачак као модерни пољопривредно-прерађивачки комбинат са производним погонима у селима и откупом пољопривредних производа од локалних добављача, нове микро-пијаце у више градских насеља и великим селима, градски агрономи за бесплатно саветовање пољопривредних газдинстава, уређење јавних површина у селима, решавање питања здраве пијаће воде, канализације, одношења смећа, уличне расвете и интернета, најмање 10 километара нових асфалтираних путева у свим чачанским селима, близина банке, поште, амбуланте и школе, више сеоских вртића, реновирање запуштених Домова културе и посебна подршка производњи здраве хране, етно-занатству и женском предузетништву на селу, као и свим младим брачним паровима који желе да се врате на село. Посебан пилот-пројекат, јединствен у Србији, било би модерно инфраструктурно уређење једног новог села на територији града Чачка које би било понуђено за живот повратницима из српске дијаспоре, као и помоћ свим домаћим трговинским ланцима и фирмама које сарађују са локалним пољопривредним произвођачима и прерађивачима.

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: