Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Чачак: Оно што имају деца у Београду морају имати и у Чачку

На редовној конференцији за медије на којој сваког уторка Двери Чачак представљају свој локални предизборни програм „ЗА НОВИ ЧАЧАК 2024-2028”, овога пута је било речи о породичној и социјалној политици. На конференцији су говорили: Радмила Живковић, професор српског језика у пензији, Марија Ћумуровић, секретар Двери Чачак и Бошко Обрадовић, шеф Изборног штаба Двери Чачак. 

Марија Ћумуровић је нагласила да Чачани заслужују нови, социјално одговорнији град у коме ће се водити рачуна о свим социјално угроженим категоријама становништва. Двери су предвиделе бројне конкретне мере у том правцу: Народну канцеларију при Центру за социјални рад са заштитником грађана и сељака, као и Службу за развој нових услуга социјалне заштите и социјалне карте за све материјално угрожене породице, помоћ старачким и самачким домаћинствима, посебно на селу, бесплатан градски превоз за сиромашна незапослена лица, бесплатне уџбенике и ужине за све ђаке у школама, као и бесплатне месечне карте за све ђаке који користе аутобуски превоз до својих школа. 

Посебан акценат биће стављен на аматерско бављење спортом које мора бити бесплатно, па ћемо све учинити да родитељи не морају да плаћају клупске чланарине за своју децу из свог осиромашеног буџета већ то преузима град на себе. 

Радмила Живковић је подсетила на бројне мере које Двери Чачак планирају за наше најстарије суграђане: изградња Дома за старе, отварање Канцеларије за старе, оживљавање клубова пензионера, 13-у пензију за најсиромашније пензионере и стара лица без икаквих примања… Двери ће инсистирати на томе да оно што имају деца и стари као и све породице у Београду – морају имати и све наше породице у Чачку.

Бошко Обрадовић је истакао да је приоритет у раду будуће власти након смене садашње власти у Чачку изградња новог породилишта и отварање Канцеларије за подршку породици. Прошло је више од 10 година од лажног обећања СНС да ће Чачак добити ново породилиште. 

Такође, пуних је 10 година од како је на предлог одборничке групе Двери, на седници скупштине града Чачка 27. новембра 2014. године, донет закључак о оснивању Хуманитарног фонда за помоћ болесној деци, али ни ова племенита одлука никада није заживела у пракси. Такође, планирамо оснивање најмање још једног факултета и формирање Универзитета у Чачку, отварање посебног одељења Спортске гимназије и Спортску академију, што би омогућило паралелно бављење професионалним спортом у средњој школи и на студијама, са циљем да поред бављења спортом млади дођу и до факултетске дипломе, што би све значајно утицало на останак младих у нашем граду. 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: