Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Чачак: Орочити испуњење захтева са протеста до 1. септембра и ако власт то не уради – позвати на генерални штрајк у целој Србији

Грађани Србије су претходних месеци на протестима широм Србије, на којима је учествовало више стотина хиљада људи, показали да се не плаше садашње власти и да желе политичке промене. Власт је направила само један неуспешан контрамитинг, користећи све расположиве партијске и државне ресурсе, и више га не помиње нити сме да то понови зато што се на контрамитингу окупило мање људи него само на једном од спонтаних народних протеста незадовољних владајућим режимом, који се редовно организују без икаквих аутобуса и притисака на људе да морају доћи.

      После скоро три месеца протеста време је да се подвуче црта. Нису нам потребни протести ради протеста и бескрајне шетње. Или имамо критичну масу да покренемо политичке промене у нашем друштву или је немамо. Ако власт већ пуна три месеца не испуњава захтеве са свенародних протеста, онда нема друге сем затражити одговорност оних који нису испунили захтеве, а то су Влада Србије и председник Републике. Очито је да ће власт дозволити шетње и кратке блокаде саобраћајница у недоглед како би обесмислила протесте и да за то постоји само један одговор: дати властима последњи рок за испуњење свих захтева и ако се то не догоди одредити термин за који ће се упутити позив грађанима да се блокирају све кључне саобраћајнице и институције у држави и да нема разилажења док захтеви не буду испуњени.

Ми предлажемо да рок за испуњење захтева буде 1. септембар, јер нова школска година не сме почети а да се ништа није променило после мајских трагедија. Ако власт до тада не испуни све захтеве са протеста, грађане треба позвати да се тог и наредних дана не разилазимо са барикада широм Србије до коначног испуњења свих захтева. Само општа грађанска непослушност води до испуњења захтева са протеста. Ако смо за то спремни као опозиција и грађани уопште, онда то треба и урадити. Ако за то нисмо спремни, онда треба да се спремимо да ће Вучић и даље остати на власти. Исто се односи и на чачанску власт, чија се оставка тражи на локалним протестима у нашем граду, јер је њихова бахатост, нестручност и корумпираност дозлогрдила.

Ако дође до такве свеопште блокаде Србије и Чачка не само да ће бити испуњени сви захтеви са протеста већ ће са власти пасти и председник Републике и комплетна Влада Србије и Милун Тодоровић. Алтернатива овој општој грађанској непослушности не постоји и значи бескрајне шетње и временски ограничене блокаде саобраћајница након којих остаје све исто и неће доћи до испуњења захтева и промене власти. Зато је дошло време да сви заједно одговоримо на питање да ли смо и колико спремни да се покажемо у борби за истинске политичке промене у нашој држави и граду, или смо напротив спремни да и даље трпимо овакву власт на челу Србије и Чачка.

ГрО Двери Чачак 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: