Српски Покрет Двери - Лого

Двери Чачак: Срамно понашање полиције приликом протеста чачанских средњошколаца

Чачанска организација Двери огласила се саопштењем поводом улоге полиције приликом мирног протеста чачанских средњошколаца против ископавања литијума у Србији.

Чачански средњошколци су изразили свој протест на градском тргу у Чачку против по злу познате компаније Рио Тинто, свесни да је присуство те компаније и отварање рудника широм Србије за експлоатацију руде јадарит, из које се добија литијум, сигуран и смртоносан хитац у њихову будућност. Тим чином су показали да наша омладина иако после вишедеценијског истрајавања да им се одузме право на критичност и ангажман који није у сагласју са модерним трендовима да је само индивидуализам пожељан, а брига о општем добру реликт прошлости, је остала доследна традиционалним вредностима српског друштва. ГрО Српског покрета Двери им одаје призанање на томе и једно велико хвала. Та манифестација слободарског духа чачанске омладине и жеље да се сачува природа и одбрани право на здраву животну средину је један од најпозитивнијих примера у нашој друштвеној свакодневници у протеклој деценији.

Готово са неверицом смо испратили фотографије које су се појавиле на друштвеним мрежама на којима је документовано легитимисање, праћење и снимање малолетних лица од стране припадника чачанске ПУ у цивилу. Инсистирамо да добијемо одговор по чијем налогу је ова акција спроведена и пре свега са којим циљем? Да ли се са овим чином наша деца проглашавају антидржавним елементима? Први човек ПУ у Чачку Драшко Даријевић ће на ово питање морати да одговори. Колико јуче у Лучанима, на локалним изборима, наређења је добијао од Дијане Хркаловић, која је сада под опужбама за више тешких кривичних дела, и спроводио хапшења припадника Двери и осталих опозиционих активиста. Од кога је сада добио наређење да спроведе ову акцију застрашивања чачанских средњошколаца?

Да ли је наредба стигла од ресорног министра Вулина, особе која не може да докаже валидност свог факултетског образовања, особе која није пореској полицији објаснила одакле јој новац за куповину стана вредости 250.000 евра, особе која је била у блиским односима са власником највеће плантаже марихуане у Европи?

Припадници полиције у цивилу су се, по речима сведока, крајње непрофесионално понашали у својим активностима. Без претходног представљања са стајлингом који више подсећа на припаднике Беливуковог клана него на образац како треба да изгледа и како треба да се опходи српски полицајац написали су срамну страницу ПУ Чачак. Подсећања ради, последњи пут према чачанској омладини која је испољила родољубива осећања на тај начин су се опходили представници Гестапоа у окупираој Србији. Наша одговорност лежи у томе да заштитимо нашу омладину од оваквог вида притиска и застрашивања. Одговоре на сва наша питања мораћете нам дати. Ви сте у служби заштите сигурности и безбедности нас грађана, и немате право да служите било ком другом инетересу. Надамо се да ћете упутити јавно извињење чачанској омладини и наставити да часно обављате посао за који Вас плаћају родитељи деце које сте снимали, пратили и легитимисали.

Српски покрет Двери ће увек бити на страни младости и њихове будућности. Позивамо и све остале политичке организације, удружења грађана, активисте и појединце од угледа у Чачку да најоштрије осуде јучерашње поступање појединих припадника ПУ Чачак и налогодаваца по чијем су наређењу поступили.

ГрО Двери Чачак

Фото: moravainfo.rs

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: