Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Чачак: Шта се дешава у Градској изборној комисији у Чачку?

Да ли је и у Чачку у току изборна крађа као у Нишу? 

       Постављамо питање Градској изборној комисији у Чачку зашто им је требало 24 сата да саопште прве, прелиминарне изборне резултате? Зашто су толико каснили и шта се дешавало у изборној ноћи и сутрадан за то време?

Подсећамо јавност да је Милун Тодоровић први саопштио изборне резултате у току изборне ноћи уместо Градске изборне комисије, што је скандал сам по себи. Тада је Тодоровић саопштио да је СНС у Чачку освојила 53,3% гласова и прогласио победу. Да је ово била невероватна лаж и лажна вест потврдила је Градска изборна комисија после 24 сата када су, према њиховом бројању, саопштили да је СНС са својих девет сателита освојила једва преко 50% – тачније 50,25%? Где је нестало 3% гласова за ноћ? И ко после свега може да поверује да су заиста освојили и ових 50,2%, за које се јасно види да су у току ноћи штеловани у Градској изборној комисији јер су напредњаци изгубили Чачак. Резултати Изборног штаба Двери у изборној ноћи на обрађених 77 од 104 бирачка места показивали су да је СНС на 48,99%, о чему смо и упознали јавност на конференцији за медије у 23,15 часова. Зато је представник Двери у ГИК-у гласао против прелиминарних резултата док не добијемо увид у комплетан бирачки материјал и пребројимо поново сваки глас, али су већином гласова у ГИК-у изгласани прелиминарни резултати.

Зашто нам Градска изборна комисија ускраћује законско право да хитно прегледамо сав бирачки материјал када смо захтев поднели још прекјуче (у понедељак у 12,37)? Да ли је у току мењање садржине записника и изборних листића у бирачким врећама да би се дошло до лажних 50,2% за владајућу странку? Зашто смо добили одобрење да прегледамо бирачки материјал тек од четвртка поподне? Шта се дешава у Градској изборној комисији у ова три дана празног хода?

Двери Чачак су предложиле, а остале колеге из опозиције прихватиле, да сви поднесемо захтев за увид у бирачки материјал, што смо први и урадили. Представници свих пет опозиционих листи ће од четвртка упоредити све записнике са стањем у свим врећама са листићима и у бирачким списковима за сва 104 бирачка места.

Изборна крађа неће проћи! Позивамо грађане Чачка да остану будни и да заједно не дозволимо владајућем режиму да покраде изборе као у Нишу зато што су и у нашем граду изгубили већину! 

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: