Српски Покрет Двери - Лого

Двери Чачак: Власт ухваћена у изборној крађи у Чачку – упркос томе немају већину у нашем граду

Изборни резултати од 17. децембра показали су да актуелна власт на челу са СНС и СПС, додајући томе и резултат вазалне СРС, уз све изборне манипулације и крађе нема већину од 50% од изашлих бирача у Чачку на републичким изборима. То нам говори да уједињена опозиција има огромну шансу да за неколико месеци победи на локалним изборима и смени актуелну напредњачку гарнитуру на локалној власти. И овај за њих максимални изборни резултат који нам јасно говори да Чачак није за ову власт, направљен је уз помоћ бројних изборних неправилности и нерегуларности.

     Изборни штаб Српског покрета Двери у Чачку, уз помоћ нашег Правног тима, поднео је шест захтева за поништавање гласања на бирачким местима у Чачку, а укупно 120 широм Србије, на свим оним бирачким местима где су евидентиране очигледне противзаконите радње. Локална изборна комисија већином гласова одбила је наше приговоре и на то смо се жалили Републичкој изборној комисији, а онда ћемо и Управном суду и гураћемо ову борбу све до Уставног суда Србије, јер не пристајемо на изборну крађу. Затим смо приступили увиду у бирачки материјал и наш тим је открио бројне додатне неправилности у записницима и бирачком материјалу у бирачким врећама, и то на само 12 од 104 бирачка места у која смо добили дозволу за увид. Срочили смо детаљан извештај о свему спорном што смо пронашли у бирачком материјалу, а што директно утиче на резултате гласања, и наш члан у локалној изборној комисији Драган Ћендић затражио је ванредну седницу овог тела и изјашњавање о утврђеним нерегуларностима пре доношења одлуке о коначним изборним резултатима у Чачку. Видећемо како ће се овога пута поставити већина у локалној изборној комисији, али свако проглашавање коначних изборних резултата без анализе овог извештаја је прикривање изборне крађе и кривичних дела против изборног права грађана.

   Двери Чачак настављају ову правну борбу против свих изборних нерегуларности, а посебно фантомских бирача са стране, што остаје једини начин да владајући режим остане на превару на локалној власти у Чачку јер већину за то више немају, што ће се ускоро показати и на локалним изборима.

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: