Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Чачак: Захтевамо већу бригу локалне самоуправе о трудницама и породиљама

Градска организација Двери Чачак упутиће локалној самоуправи захтев којим ћемо затражити већу бригу за труднице и породиље у нашој средини. Иако смо свесни чињенице да здравство потпада под републички, а не локални ниво, локална власт мора више водити рачуна о стању породилишта у коме се порађају наше суграђанке. 

     Као Градска организација Двери Чачак желимо да дамо максималан допринос новој кампањи „Једна је мајка“ коју је Српски покрет Двери покренуо на свим нивоима. Циљ ове кампање јесте да дамо конкретне предлоге у правцу побољшања породичне политике по којој су Двери најпрепознатљивије. То се пре свега односи на обнову свих породилишта у Србији, али и на подизање материјалних и кадровских капацитета у породилиштима, бољу исхрану за труднице и породиље, као и најбољу постпорођајну негу.

Стање у породилиштима је најбоља слика државе и власти. Не смемо дозволити да породиље сведоче о томе да им је порођај био најмање тежак од свега другог што су доживеле у породилишту. Понављамо став председника Српског покрета Двери Бошка Обрадовића да сва породилишта у Србији морају бити као хотели са пет звездица, да нам се никада више не дешава да жене не желе да имају више деце због негативног искуства које су доживеле у породилиштима, већ да тамо желе да се врате са радошћу.

Велика средства из буџета града Чачка одлазе на намештене тендере, као и на многе друге непотребне ствари попут партијског запошљавања или репрезентације. Уместо тога, та средства из локалног буџета сакупљеног од новца пореских обвезника треба уложити у конкретне мере породичне политике, а пре свега у реновирање породилишта и подршку трудницама и породиљама. С обзиром да бела куга хара Србијом и да смо између два пописа за 10 година изгубили преко 700.000 становника, сматрамо да подстицаји наталитету морају постати приоритет како државе у целини, тако и сваког града и општине у Србији.

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: