Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Чачак: Зашто град баца народне паре у времену кризе?

Не видимо нити један једини разлог да град Чачак месец дана пре Нове године краси новогодишња јавна расвета. Док републичка власт апелује на потрошаче да се штеди струја у времену велике енергетске кризе у читавој Европи, иста власт на локалном нивоу расипа електричну енергију на сувишну новогодишњу расвету. И то не у неколико празничних дана пре и после Нове године, што би се још и могло разумети, већ читав децембар. 

   Исто тако је било потпуно непотребно разбацивати се народним парама из градског буџета за организацију четири музичка концерта у месец дана. Колико су нам потребни такви трошкови у кризним временима?

Док у нашем граду све већи број сиромашних и презадужених породица има проблеме са огромним скоком цена свих основних животних намирница, плус закупнина станова, огрева и лекова, градска власт баца паре свих грађана Чачка. Обавеза сваке јавне управе је да најпре помогне социјално угрожено становништво у времену кризе и да нико ове зиме у Чачку не остане без хране, струје и грејања, па тек онда да причамо о другим потребама. Такође, много би корисније било за грађане Чачка да се решава питање недостатка лекара у нашој болници и да свако одељење болнице има, на пример, поуздане апарате за мерење притиска, као основно средство у свакодневном раду. Један концерт је био сасвим довољан, а остали новац могао се паметније искористити.

Градска организација Српског покрета Двери у Чачку предлаже да се одустане од сувишних концерата и нерационалне новогодишње расвете и та финансијска средства издвоје за подршку онима који су социјално најугроженији данас, као и за лечење тешко болесне деце. Изнова подсећамо јавност да још увек није формиран градски Фонд за лечење тешко болесне деце при градској управи који је једногласно изгласан на седници скупштине града Чачка на предлог одборника Двери још пре осам година.

ГрО Двери Чачак 

*Извор фото: Епицентар прес 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: