Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Чачак: Зашто Весић даје додатни државни новац на пробијање рокова за изградњу ауто-пута Прељина-Пожега?

Градска организација Двери Чачак обавештава суграђане да је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, уместо да поштено исплати експроприсане парцеле и некретнине, одлучило да продужи рок за завршетак радова на ауто-путу Паковраће-Пожега и обезбеди додатна средства за стручни надзор над радовима. У обавештењу о измени уговора за надзор наводи се да је цена посла са 966,8 милиона порасла на 1,4 милијарде динара. 

    Напомињемо да је завршетак радова на овој деоници ауто-пута предвиђен до краја ове године. Министарство не наводи разлоге продужетка рокова и зашто држава одваја додатна средства? Ко је крив што радови не теку уговореном динамиком? Ко је крив што се уговорени рокови не поштују? Ко треба да плати кашњења? Држава (читај: ми грађани) или извођач радова?

У међувремену, власници парцела и објеката којима су одузете и порушене некретнине годинама покушавају на све могуће начине да остваре своја права и поштено наплате експроприсану имовину. Не налазећи решење да им се плати одузето, организовали су протесте, писали захтеве надлежним институцијама, Градској управи и градоначелнику Чачка, министарствима, Влади Републике Србије, чекали су месецима правду на суду. Од свега тога ништа. Стотине власника парцела, ни након две-три године нису добили ни динара од државе. Очајни, прибегли су блокадама радова на ауто-путу и саобраћаја на кружном току у Паковраћу.

Српски покрет Двери – Патриотски блок, подржао је захтеве својих суграђана. Наши народни посланици су учествовали у блокадама и протестима. У Народној скупштини смо додатно утицали да се изнађе адекватно и ефикасно решење за експропријацију.

Поред свега наведеног, уместо да им коначно држава исплати одузето, министар Весић не налази начин и средства за исплату власницима некретнина али обилато награђује фирме које су задужене за извођење и надзор радова на ауто-путевима. Овај потез је „шамар у лице“ огорченим суграђанима који су одлучили да појачају и прошире блокаде.

Српски покрет Двери апсолутно подржава захтеве да се експропријација изврши у најкраћем могућем року, власницима поштено плати одузета имовина и да се радови који се изводе на трасама ауто-путева „Милош Велики“ и „Моравски коридор“ обављају у дефинисаним роковима.

Неоправдано је одлагање рокова а посебно није оправдано издвајање додатног новца из буџета за радове на ауто-путу, који су и основним уговорима драстично прецењени и претплаћени. Против смо нових анекса уговора који ће додатно задужити грађане и државу.

Информативна служба Двери Чачак 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: