Српски Покрет Двери - Лого

Двери Чачак: Зашто Весић даје додатни државни новац на пробијање рокова за изградњу ауто-пута Прељина-Пожега?

Градска организација Двери Чачак обавештава суграђане да је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, уместо да поштено исплати експроприсане парцеле и некретнине, одлучило да продужи рок за завршетак радова на ауто-путу Паковраће-Пожега и обезбеди додатна средства за стручни надзор над радовима. У обавештењу о измени уговора за надзор наводи се да је цена посла са 966,8 милиона порасла на 1,4 милијарде динара. 

    Напомињемо да је завршетак радова на овој деоници ауто-пута предвиђен до краја ове године. Министарство не наводи разлоге продужетка рокова и зашто држава одваја додатна средства? Ко је крив што радови не теку уговореном динамиком? Ко је крив што се уговорени рокови не поштују? Ко треба да плати кашњења? Држава (читај: ми грађани) или извођач радова?

У међувремену, власници парцела и објеката којима су одузете и порушене некретнине годинама покушавају на све могуће начине да остваре своја права и поштено наплате експроприсану имовину. Не налазећи решење да им се плати одузето, организовали су протесте, писали захтеве надлежним институцијама, Градској управи и градоначелнику Чачка, министарствима, Влади Републике Србије, чекали су месецима правду на суду. Од свега тога ништа. Стотине власника парцела, ни након две-три године нису добили ни динара од државе. Очајни, прибегли су блокадама радова на ауто-путу и саобраћаја на кружном току у Паковраћу.

Српски покрет Двери – Патриотски блок, подржао је захтеве својих суграђана. Наши народни посланици су учествовали у блокадама и протестима. У Народној скупштини смо додатно утицали да се изнађе адекватно и ефикасно решење за експропријацију.

Поред свега наведеног, уместо да им коначно држава исплати одузето, министар Весић не налази начин и средства за исплату власницима некретнина али обилато награђује фирме које су задужене за извођење и надзор радова на ауто-путевима. Овај потез је „шамар у лице“ огорченим суграђанима који су одлучили да појачају и прошире блокаде.

Српски покрет Двери апсолутно подржава захтеве да се експропријација изврши у најкраћем могућем року, власницима поштено плати одузета имовина и да се радови који се изводе на трасама ауто-путева „Милош Велики“ и „Моравски коридор“ обављају у дефинисаним роковима.

Неоправдано је одлагање рокова а посебно није оправдано издвајање додатног новца из буџета за радове на ауто-путу, који су и основним уговорима драстично прецењени и претплаћени. Против смо нових анекса уговора који ће додатно задужити грађане и државу.

Информативна служба Двери Чачак 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: