Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Чачак: Укинути пљачкашке фирмарине

Локална власт у Чачку планира да велике рупе у градском буџету попуни новим наметима на локалне привреднике и предузетнике. Сада су се досетили да уведу фирмарине односно опорезују истицање рекламних табли на приватним предузећима која су већ под непрестаним притиском разних инспекција. Колико је ово непоштено најбоље говори да се на овај начин додатно пљачкају приватници који су истакли рекламе на својим објектима на својој имовини и не користе никакве јавне ресурсе, док већ плаћају порез на имовину.

     Двери Чачак траже од локалних власти да одустану од ове намере и да се уместо пљачке локалних привредника и предузетника ради супротно: да им се помогне да могу да развијају свој посао и запосле нове раднике. Ова неправедна мера, притом, не узима у обзир да различите фирме послују са различитим успехом и да се не може свима прописати иста надокнада без обзира на делатност којом се баве и профит који остварују.

С обзиром да град Чачак, као и републички ниво власти, обично брину само о страним фирмама којима одлази 93,5% свих државних субвенција, предлажемо да се стране фирме додатно опорезују за своје огромне рекламе, а не домаћи привредници и предузетници.

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: