Српски Покрет Двери - Лого

Двери Чукарица: Службе које плаћају грађани треба да буду њихов сервис

Грађани чукаричког насеља Железник, као и осталих приградских насеља општине Чукарица, годинама имају проблем са службама које би требало да се баве одржавањем зелених површина и чистоће. Наиме, родитељи из овог насеља контактирали су ГО Чукарица, јер су се у насељу поново појавиле змије, трава је нарасла, а целокупно насеље је запостављено од служби градске чистоће. Одговор који су добили је да насеље припада IV категорији и да је сходно томе планирано кошење траве само 3 пута годишње.

    Како су у питању јавне површин и дечији паркови на којима се свакодневно игра преко 2000 деце, недопустиво је да се исти одржавају у складу са таквим планом, јер је трава зарасла и препуна је крпеља. То јасно указује да је такав план неодржив и да је очигледно потребно контактирати стручњаке који би направили нови план који ће бити у складу са потребама грађана.

ОО Двери Чукарица сматра недопустивим овакав однос према грађанима приградских насеља, који плаћају порезе, инфо стан и остале намете, а за свој новац не добијају адекватну услугу.

Власт и јавне службе, како им је и име (службе), морају служити грађанима и не смеју бити неодговорни и бахати, заборављајући да је народ тај који их је и довео на власт.

Данашња акција ОО Двери Чукарица, у току које су активисти наше организације покосили два дечија парка, има за циљ да обезбеди деци безбедан простор за игру и подсети општинску и градску власт да су Железник, Велика Моштаница, Рушањ, Сремчица, Остружница и Умка такође део Чукарице и да хитно морају да крену са косидбом и чишћењем ових насеља јер је стање алармантно.

ОО Двери Чукарица

Видео прилог можете погледати овде:

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: