Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Чукарица: Службе које плаћају грађани треба да буду њихов сервис

Грађани чукаричког насеља Железник, као и осталих приградских насеља општине Чукарица, годинама имају проблем са службама које би требало да се баве одржавањем зелених површина и чистоће. Наиме, родитељи из овог насеља контактирали су ГО Чукарица, јер су се у насељу поново појавиле змије, трава је нарасла, а целокупно насеље је запостављено од служби градске чистоће. Одговор који су добили је да насеље припада IV категорији и да је сходно томе планирано кошење траве само 3 пута годишње.

    Како су у питању јавне површин и дечији паркови на којима се свакодневно игра преко 2000 деце, недопустиво је да се исти одржавају у складу са таквим планом, јер је трава зарасла и препуна је крпеља. То јасно указује да је такав план неодржив и да је очигледно потребно контактирати стручњаке који би направили нови план који ће бити у складу са потребама грађана.

ОО Двери Чукарица сматра недопустивим овакав однос према грађанима приградских насеља, који плаћају порезе, инфо стан и остале намете, а за свој новац не добијају адекватну услугу.

Власт и јавне службе, како им је и име (службе), морају служити грађанима и не смеју бити неодговорни и бахати, заборављајући да је народ тај који их је и довео на власт.

Данашња акција ОО Двери Чукарица, у току које су активисти наше организације покосили два дечија парка, има за циљ да обезбеди деци безбедан простор за игру и подсети општинску и градску власт да су Железник, Велика Моштаница, Рушањ, Сремчица, Остружница и Умка такође део Чукарице и да хитно морају да крену са косидбом и чишћењем ових насеља јер је стање алармантно.

ОО Двери Чукарица

Видео прилог можете погледати овде:

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: