Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Чукарица: Упркос Решењу о обустави радова, инвеститор наставља градњу и продају станова

Улица у којој се налази спорна градња је Мирослављева улица на Чукарици, налази се у непосредној близини Хиподрома, тржног центра „Ада мол“, а инвеститор је фирма „Супериор градња“. Према наводима грађана, проблем траје три године, инвеститор је добио дозволу за градњу првих пет спратова, али је последња три нелегално надограђено.

     Како преноси медији, на основу документације у коју су имали увид, Секретаријат за инспекцијске послове у јануару 2021. године донео је Решење о обустави радова и затворио градилиште у Улици Миросављева 6.

Инвеститор је имао грађевинску дозволу за изградњу подрума, приземља, пет спратова и поткровља, као и за то да сваки спрат има један балкон. Зграда је добила два спрата преко предвиђене спратности и по две терасе на сваком спрату. Грађевинска инспекција и Друго oсновно јавно тужилаштво одбијају да предузму нове мере и како то обично бива, одговорност пребацују са једних на друге. Други основни јавни суд одбија да донесе меру забране располагања која је захтевана у циљу заштите грађана, који би могли купити станове који ће се једног дана рушити.

Апелујемо на надлежне службе да утврде чињенице и регују према законима Републике Србије.

ОО Двери Чукарица

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: