Српски Покрет Двери - Лого

Двери доделиле Гран при бешчашћа за градоначелницу Ниша и у 2021. години

На крају још једне изгубљене године за Србију, Двери Ниш традиционално подсећају Нишлије на део овогодишње историје бешчашћа СНС власти у Нишу. Последња поставка нишке локалне власти, инсталирана заједно са градоначелницом Сотировски након нелегитимних избора, скуп је свега што је тешко и замисливо у било којој демократској и цивилизованој држави.

Избор свих бахатости, бламажа и бестидности нишке власти тешко је и набројати, али једно је несумњиво – GRAND PRIX без конкуренције – освојила је и у 2021. години ГРАДОНАЧЕЛНИЦА НИША, ДРАГАНА СОТИРОВСКИ.

Све због чега је добила прошлогодишњу награду наставила је БРЖЕ, ЈАЧЕ, БОЉЕ и „За њену децу“ и у 2021. години:

  1. Куповина јефтиног, субвенционисаног стана зета градоначелнице на конкурсу Градске стамбене агенције у улици Мајаковског одјекнула је због показане равнодушности према оптужби за очигледну корупцију. За социјално угрожену породицу девојчице Монике Каримановић, градоначелница није више од две годоине показала ни приближно саосећање као за „своју децу“.
  2. Ни најзагађенији ваздух на Балкану који удишу Нишлије и од кога у Нишу умире више стотина људи годишње, ни у овој години није натерао градоначелницу да се позабави гасификацијом, уклањањем индивидуалних ложишта, садњом десетина хиљада стабала и зеленог појаса око града, већ су одлуке власти биле изградња две милијарде динара вредног Аква парка са ценом три пута већом од реалне и приватизација котларница.
  3. Реконструкција моста и Трга који су ушли у Гинисову књигу рекорда, како по неспособности извођача са „црне листе“, неквалитетним радовима, одсуству надзора, тако и по дужини радова који су трајали дуже од 500 дана.
  4. Слупана службена „Шкода“ коју је градоначелница Сотировски крила 20 дана да је њом доживела удес док је возила ка родном крају, а до данас удес је остао без записника полиције. Наш највећи проблем није слупана шкода, иако је јавно власништво. Наш проблем је што Сотировски не уме да управља градом, наш проблем је јавни интерес који је она слупала веома кратко време.
  5. Покушај да се без јавне расправе, далеко од јавности и знања грађана, током летњих одмора донесу Измене Генералног урбанистичког плана града Ниша и изградња 45 солитерских блокова од по 50 метара, без процене утицаја на животниу средину и обавезне сагласности трећине јавних установа. И ово су Двери Ниш успеле да спрече акцијама „Нишлије да се питају“ и анимирањем великог броја граћана да узму учешће у јавној расправи.
    Ово је само пет најмаркантнијих бламажа, афера и незаконитости коју су Драгану Сотировски учиниле по други пут добитницом Гран прија бешчашћа који додељују Двери Ниш.

Многе од ових бламажа градоначелнице Сотировски дале су прилику да Двери Ниш притиском и критиком оваквих потеза нишке власти извојују мале али значајне победе попут повлачења Плана за развој града, спречавања извршења над избегличким породицама у Паси пољани, одлагања усвајања Измена ГУП или снабдевање водом жедне стоје на Ракошу.

Инфо служба Двери Ниш

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: