Српски Покрет Двери - Лого

Двери Горњи Милановац: Опструкције на сваком кораку

Однос припадника владајуће странке према опозиционим странкама је такав да не пропуштају ни једну прилику да нам науде, колико год могу. Очигледно да нису чули за фер-плеј и да не знају шта то значи.

    Уочи последњих парламентарних избора, као што је познато, ванпарламентарне странке учествовале су у разговорима са владајућим странкама ради побољшања изборних услова. Резултат тих разговора је био Споразум о побољшању изборних услова по коме су ванпарламентарне странке добиле право да делегирају одређен број својих присталица у сталне саставе локалних изборних комисија и бирачких одбора. Предлагач је била Народна скупштина, а налазили су се на посебним списковима.

Међутим, у изборном дану, на већем броју бирачких места, нису им дозвољавали да присуствују, нити да учествују у раду. Сматрали су их некаквим посматрачима. На сву срећу, дали смо им важећа решења о именовању за чланове бирачких одбора које је издала Републичка изборна комисија и која су била јача од самовоље појединаца. Али, и поред тога, на бирачким местима нису третирани равноправно са члановима владајућих странака. На крају, многима од њих нису ни дали да потпишу листе присутности, тако да им заслужене дневнице нису исплаћене до данас!

Тим људима, који су нам указали поверење да буду наши „чувари кутија“, сада ми треба да објашњавамо зашто им нису исплаћене дневнице. Како да их убедимо да нисмо ми криви што они нису добили свој зарађени новац. Чланови бирачких одбора владајућих странака су сигурно сви исплаћени, у то не сумњамо.

На прво сазнање да има проблема на бирачком месту у селу Мајдан и да чак седморо чланова БО неће добити новчану накнаду, Небојша Станковић, председник ОО СП „Двери“, је лично отишао у Општинску управу и тражио прецизну информацију. Речено му је да та лица нису ставила свој потпис на један од три списка за потписивање. То јесте тачно, али је тачно и то да то није била њихова грешка него грешка председника тог бирачког одбора. Ваљда је јасно да два потписа недвосмислено потврђују њихово присуство и сигурно је да би потписали и трећи лист да им је то понуђено и да су на време упозорени од стране оних чија је то дужност била.

Начелник ОУ, иначе секретар ЛИК-а (некадашњи ОИК), рекао је да се тражи решење да се ове грешке исправе и да ће вероватно свима бити исплаћене дневнице. Од избора су прошла тачно четири месеца, али тог решења и даље нема. Овакво понашање се слободно може сврстати у једну врсту изборне крађе. Јер, ове наше присталице су сигурно разочаране и можда изгубљене за следеће изборе. Требало је, изгледа, уместо списка присутних да потпишу приступницу владајућој странци?

ОО Двери Горњи Милановац

Медијски тим

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: