Српски Покрет Двери - Лого

Двери Горњи Милановац: Помоћ најугроженијим суграђанима

На иницијативу Женске снаге ОО Двери Горњи Милановац у току је хуманитарна акција прикупљања одеће и обуће за најугроженије суграђане.

    У петак, 03. јуна делегација ОО Двери у Горњем Милановцу посетила је општинску организацију Црвеног крста. Том приликом је Ана Колашинац, активиста Женске снаге Двери, уручила пакете са одећом и обућом коју смо прикупили током месеца маја. То смо урадили након консултација са запосленима у Црвеном крсту који су нам рекли да за нечим таквим постоји потреба код људи који им се обраћају за помоћ. Са овом акцијом настављамо и током јуна месеца прикупљањем дечијих ствари. Сви заинтересовани могу да нам се прикључе, телефон за контакт је 064-3201-240. Дечије ставри могу потом донети у нашу канцеларију у улици Хероја Дражевића бр. 3/11.

Овом приликом желимо да истакнемо да се, поред задовољства које осећамо чинећи нешто добро, не можемо отети утиску да ово можда и није најбољи начин за помоћ нашим суграђанима. Ради се о томе да на једној страни имамо прикупљање скромне помоћи, док се на другој страни новац расипа у огромним количинама.

Милановац важи за релативно добростојећу општину. Као такав, морао би да има јасан и конкретан програм елиминације сиромаштва и помоћи социјално угроженим становницима. Мора се направити сопствени оригинални план обезбеђења елементарних услова за живот свих грађана у складу са традицијом нашег народа. Није нам потребно да копирамо разна туђа решења и да чекамо помоћ и упутства из иностранства или са републичког нивоа. То треба да буде полазна тачка сваке политике и сваког планирања. Сваки грађанин наше општине требало би да има обезбеђене основне услове за живот, али и услове за одгајање и школовање деце. Поготову што многе фирме у нашој општини обилато помажу на различите начине.

Сматрамо да би Центар за социјални рад морао да буде много агилнији и инвентивнији у свом раду. Када ће напокон бити урађена социјална карта и шта је са регистром материјално угрожених грађана? Да ли ћемо и даље новац за лечење оболеле деце скупљати СМС порукама, док се демографска слика у целој Србији драматично погоршава? За прва 3 месеца у овој години Србија је изгубила 20.898 становника. Родило их се 14.838, а умрло је 35.736. Овај податак требало би да упали све црвене лампице које имамо и да сви, на свим нивоима и на свим местима, предузмемо све што можемо. Сваки наш грађанин је злата вредан.

Медијски тим

ОО Двери Горњи Милановац

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: