Српски Покрет Двери - Лого

Двери Горњи Милановац: Посланичка канцеларија у Горњем Милановцу

Општинска организација Двери уступиће своју канцеларију народном посланику Бошку Обрадовићу, председнику посланичке групе Српски покрет Двери – Патриотски блок.

    Српски покрет Двери је од ових избора поново парламентарна странка. Наши посланици су међу првима отворили своје посланичке канцеларију у Београду, Нишу и Чачку. Очекујемо да то ураде и у другим градовима. Да подсетимо, наша посланичка група броји шест народних посланика. Поред набројаних градова имамо посланике још из Врбаса, Ивањице и Пријепоља.

На жалост наш изборни систем са једном изборном јединицом, веома често доводи до ситуације да поједини градови и општине, па чак и окрузи, немају своје представнике у највишем законодавном органу власти. Односно нема ко да их тамо заступа. Резултати ових последњих избора су Горњи Милановац, по ко зна који пут, сврстали у ту групу општина и градова. Додуше, после прошлих избора 2020. године, оних неуставних и здравствено небезбедних, имали смо представника, али као и да нисмо. Са друге стране, по том пропорционалном изборном систему народни посланици представљају све грађане Србије, то јест нису директно везани за општине и градове из којих долазе. Значи обавезни су да саслушају проблеме свих грађана и дужни да им одговоре у колико им се обрате.

Народни посланик, председник посланичке групе Српски покрет Двери – Патриотски блок и председник Двери Бошко Обрадовић, отворио је своју канцеларију у Чачку. Од 10. септембра, увелико прима грађане и разговара са њима. Канцеларија се налази на адреси Градско шеталиште бб, ради сваким радним даном од 9 до 15 часова, а пријем се може заказати и на телефон 032 343 389.

На иницијативу и предлог Дверјана из наше општинске организације, народни посланици су прихватили да њихове канцеларије постану „мобилне“. Наиме, понудили смо им за посланички рад канцеларије у градовима и општинама у најближем окружењу, па и шире. Конкретно канцеларија ОО Двери у Горњем Милановцу биће уступљена нашем комшији из Чачка, народном посланику Бошку Обрадовићу. За сада ће то бити једном месечно, а у колико се укаже потреба може бити и чешће. Такође, потрудићемо се да обезбедимо долазак и осталих наших народних посланика уколико за то буде интересовања и захтева наших суграђана.

Пословник Народне скупштине даје широке могућности за деловање посланика и посланичких група. Он предвиђа следеће иницијативе:

 • нове законе,
 • законе о изменама и допунама закона,
 • амандмане на владин предлог закона,
 • декларације,
 • резолуције,
 • препоруке,
 • стратегије,
 • посланичка питања (усмено на седници, писано ван седнице),
 • захтеве за обавештење од председника Народне скупштине, председника одбора Народне скупштине, министара и функционера у другим републичким органима и организацијама…,
 • образовање Анкетног одбора и комисије,
 • неке иницијативе за које је потребна подршка и других посланика (неповерење влади или министрима…),
 • предлоге чланова одбора да се организују јавна слушања (само у оквиру одбора).

 

Иначе наша посланичка група је за ово кратко време од конституисања Народне скупштине била најактивнија. Предали су већ тридесет и пет иницијатива, не рачунајући ту посланичка питања и амандмане на ове тек усвојене Измене закона о министарствима. (https://dveri.rs/ko-smo-mi/dveri-u-skupstini/skupstinske-inicijative)

Знамо да наше суграђане много тога мучи. Народни посланици нису у могућности да све то реше, поготову не оне проблеме који се тичу (не)рада локалне власти. Али могу и хоће да то изнесу у јавност и да траже од надлежних да се проблеми решавају. Најбољи начин за то су посланичка питања, која народни посланици директно упућују Влади и министрима на заседањима сваког уторка и четвртка. Такође, значајно је и то што могу да траже објашњење и обавештење од органа свих нивоа власти и функционера.

Канцеларија Двери у Горњем Милановцу отворена је за рад са странкама сваког уторка од 17 до 18 часова и сваког петка од 10 до 12 часова. Адреса је иста: Хероја Дражевића 3, локал број 11. Тада можете доћи лично до канцеларије, изнети своје проблеме и заказати пријем код народног посланика. Такође пријем можете заказати и:

 

ОО Двери Горњи Милановац

Медијски тим

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: