Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Горњи Милановац: Посланичка канцеларија у Горњем Милановцу

Општинска организација Двери уступиће своју канцеларију народном посланику Бошку Обрадовићу, председнику посланичке групе Српски покрет Двери – Патриотски блок.

    Српски покрет Двери је од ових избора поново парламентарна странка. Наши посланици су међу првима отворили своје посланичке канцеларију у Београду, Нишу и Чачку. Очекујемо да то ураде и у другим градовима. Да подсетимо, наша посланичка група броји шест народних посланика. Поред набројаних градова имамо посланике још из Врбаса, Ивањице и Пријепоља.

На жалост наш изборни систем са једном изборном јединицом, веома често доводи до ситуације да поједини градови и општине, па чак и окрузи, немају своје представнике у највишем законодавном органу власти. Односно нема ко да их тамо заступа. Резултати ових последњих избора су Горњи Милановац, по ко зна који пут, сврстали у ту групу општина и градова. Додуше, после прошлих избора 2020. године, оних неуставних и здравствено небезбедних, имали смо представника, али као и да нисмо. Са друге стране, по том пропорционалном изборном систему народни посланици представљају све грађане Србије, то јест нису директно везани за општине и градове из којих долазе. Значи обавезни су да саслушају проблеме свих грађана и дужни да им одговоре у колико им се обрате.

Народни посланик, председник посланичке групе Српски покрет Двери – Патриотски блок и председник Двери Бошко Обрадовић, отворио је своју канцеларију у Чачку. Од 10. септембра, увелико прима грађане и разговара са њима. Канцеларија се налази на адреси Градско шеталиште бб, ради сваким радним даном од 9 до 15 часова, а пријем се може заказати и на телефон 032 343 389.

На иницијативу и предлог Дверјана из наше општинске организације, народни посланици су прихватили да њихове канцеларије постану „мобилне“. Наиме, понудили смо им за посланички рад канцеларије у градовима и општинама у најближем окружењу, па и шире. Конкретно канцеларија ОО Двери у Горњем Милановцу биће уступљена нашем комшији из Чачка, народном посланику Бошку Обрадовићу. За сада ће то бити једном месечно, а у колико се укаже потреба може бити и чешће. Такође, потрудићемо се да обезбедимо долазак и осталих наших народних посланика уколико за то буде интересовања и захтева наших суграђана.

Пословник Народне скупштине даје широке могућности за деловање посланика и посланичких група. Он предвиђа следеће иницијативе:

 • нове законе,
 • законе о изменама и допунама закона,
 • амандмане на владин предлог закона,
 • декларације,
 • резолуције,
 • препоруке,
 • стратегије,
 • посланичка питања (усмено на седници, писано ван седнице),
 • захтеве за обавештење од председника Народне скупштине, председника одбора Народне скупштине, министара и функционера у другим републичким органима и организацијама…,
 • образовање Анкетног одбора и комисије,
 • неке иницијативе за које је потребна подршка и других посланика (неповерење влади или министрима…),
 • предлоге чланова одбора да се организују јавна слушања (само у оквиру одбора).

 

Иначе наша посланичка група је за ово кратко време од конституисања Народне скупштине била најактивнија. Предали су већ тридесет и пет иницијатива, не рачунајући ту посланичка питања и амандмане на ове тек усвојене Измене закона о министарствима. (https://dveri.rs/ko-smo-mi/dveri-u-skupstini/skupstinske-inicijative)

Знамо да наше суграђане много тога мучи. Народни посланици нису у могућности да све то реше, поготову не оне проблеме који се тичу (не)рада локалне власти. Али могу и хоће да то изнесу у јавност и да траже од надлежних да се проблеми решавају. Најбољи начин за то су посланичка питања, која народни посланици директно упућују Влади и министрима на заседањима сваког уторка и четвртка. Такође, значајно је и то што могу да траже објашњење и обавештење од органа свих нивоа власти и функционера.

Канцеларија Двери у Горњем Милановцу отворена је за рад са странкама сваког уторка од 17 до 18 часова и сваког петка од 10 до 12 часова. Адреса је иста: Хероја Дражевића 3, локал број 11. Тада можете доћи лично до канцеларије, изнети своје проблеме и заказати пријем код народног посланика. Такође пријем можете заказати и:

 

ОО Двери Горњи Милановац

Медијски тим

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: