Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Горњи Милановац: Први радни дан Канцеларије народног посланика први радни дан Канцеларије народног посланика

Народни посланици посланичка питања директно упућују Влади и министрима на заседањима сваког уторка и четвртка. Такође, траже објашњење и обавештење од органа свих нивоа власти и функционера.

    Петак 17. фебруар званично је био први радни дан Канцеларије народног посланика у Горњем Милановцу. Наиме у просторијама ОО Двери у Горњем Милановцу, улица Хероја Дражевића број 3, локал број 11, у периоду од 11 – 16 часова, са грађанима наше општине разговарао је народни посланик Милован Јаковљевић. Милован је приватни предузетник и малинар из Ивањице, потпредседник је Српског покрета Двери. У Народној скупштини се превасходно бави проблемима пољопривредних произвођача и села.

Тако да се и највише причало управо о овим темама. Али била је то и прилика да грађани изнесу и друге своје проблеме које не могу да реше у договору са локалним властима. Неизбежно се разговарало о новој котларници, загађењу ваздуха, неправилностима у раду јавних предузећа, посебно ЈКП, те служби локалне самоуправе, почев од Председника општине, преко заштитника грађана и инспекцијских органа.

 

Народни посланици нису у могућности да решавају проблеме који се тичу (не)рада локалне власти. Али могу и хоће да то изнесу у јавност и да траже од надлежних да се проблеми решавају. Најбољи начин за то су посланичка питања, која народни посланици директно упућују Влади и министрима на заседањима сваког уторка и четвртка. Такође, значајно је и то што могу да траже објашњење и обавештење од органа свих нивоа власти и функционера.

На овај начин желимо да постигнемо неколико циљева. Први је тај да убрзамо решавање проблема које грађани имају на локалу уз помоћ виших, републичких, нивоа власти. Ово је неопходно јер локална власт често није у могућности и нема капацитета да их сама реши. 

Такође, жеља нам је и да виши органи власти буду упознати са дешавањима у нашој општини. Нисмо, наиме, сигурни у то да је понашање локалних функционера према грађанима у складу са званично прокламованим циљевима Владе и владајуће странке. Верујемо да многе ствари раде на „своју руку“ и да воде неку своју политику. Уколико, међутим, грешимо и ако се у нашој општини све ради по директиви „одозго“, онда грађани то треба да знају и да добро размисле када следећи пут буду излазили на изборе.

ОО Двери Горњи Милановац 

Медијски тим 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: