Српски Покрет Двери - Лого

Двери Горњи Милановац: У 2023.-ој у истом стилу и са истим манирима

Свим суграђанима желимо да као што су Божићне, тако и новогодишње празнике проведу у миру, слози, здрављу и љубави са својим породицама

Мир Божји, Христос ce роди! Ваистину ce роди!

Благословена наступајућа нова 2023. година!

     У години која је за нама Општинска организација Двери се максимално трудила да буде права и конструктивна опозиција. Користили смо једино што нам је било на располагању, а то су медији, два локална слободна и још по неки регионални. Наша критика је увек била коректна, аргументована и усмерена ка добробити наших суграђана. Темељила се на чињеницама а не на чаршијским причама и оговарањима. Никога нисмо вређали нити омаловажавали. На жалост некада истина заболи, некада се неко осети прозваним или се у критици препозна. Политичар и свака друга јавна личност, који није спреман да усправно прими овакве критике, аргументовано на њих одговори или призна сопствене грешке, већ одмах одговара нападом пре свега на личност и приватност критичара, очигледно је много промашио у избору своје професије или само тренутног друштвеног ангажовања.

Почетак године обележио је референдум. Једино смо се ми оглашавали и позивали суграђане да изађу на референдум и заокруже НЕ. Имали смо и највише чланова бирачких одбора од свих опозиционих странака. И победили смо!

Централно и најважније место у протеклој години је у сваком случају било резервисано за ванредне парламентарне изборе. Али и поред тога ми смо се највише бавили локалом. Рад Јавног комунално предузећа био нам је најчешће на мети. Почев од „паметних контејнера“, преко изношења смећа а посебно кабастог, дивљих депонија и дронова. Шлаг су били рачуни за воду и на крају међуљудски односи у том предузећу. Морам да напоменем да нисмо изнели све што смо сазнали, јер смо желели да ипак сачувамо наше изворе, од освете и репресије. Писали смо о фасади недовршеног Дома културе, пролећном сређивању паркова и јавних површина, невремену и немару.

Али нисмо се бавили само градом. Критиковали смо власт и у вези чишћења снега са тротоара на Руднику, кашњење радова на базену и корисност тог самог пројекта као да нема пречих ствари. А да смо били у праву виде и сами мештани ове варошице који целе јесени, а ево и зиме муче муку са несташицом воде.

Посетили смо село Врнчане и изнели њихове проблеме који су кулминирали изградњом ауто-пута, а има још тога о чему ћемо тек писати.

Критиковали смо Општински управу због неисплаћених дневница опозиционим чуварима кутија, због нерада инспекцијских служби и односа према историјским споменицима и историјским догађајима. Поставили смо питања и Центру за социјални рад. Мало смо се бавили и хуманитарним радом.

Критиковали смо локални парламент због (не)јавности рада. И мислим да се ту нешто и поправило.

Оглашавали смо се и по темама које су државног нивоа. Изнели смо свој став о народним литијама и геј паради у престоном гарду.

Годину смо завршили са анализом резултата пописа, барем оних прелиминарних који су нам били доступни за територију наше општине.

У наступајућој, 2023. години, која ће бити предизборна, а можда и изборна, наставићемо у истом стилу и са истим манирима.

Пратићемо рад локалног парламента, рад свих општинских служби а посебно оних од којих нисмо добили одговоре у протеклој години. Пратићемо и реализацију буџета, посебно капиталних инвестиција, оних које се преписују из године у годину.

Очекујемо и коначне и надамо се истините резултате пописа, ма колико оно били болни. Рецимо ако гледамо ове прелиминарне видећемо да је мањи број становника наше општине од објеката за становање!? А најављују се изградње нових стамбених зграда и то у строгом центру града, коме?

У наредној години нас очекују редовни локални избори, мада могу лако да буду и ове године, а са њима ће највероватније бити и ванредни парламентарни.

Што се тиче рада јавних предузећа, поново ћемо под лупу ставити рад ЈКП-а. Овога пута везано за нову котларницу.

Сигурно ћемо се још интензивније бавити проблемима очувања животне средине, пре свега квалитета ваздуха у самом граду.

Мислимо да ће нам у овој години опет на дневни ред доћи тражење руде литијума у Прањанима и околини. Подсетимо, управо смо ми први иступили у медијима са подацима о овом пројекту. Као што смо и први писали о намери да се од бивше млекаре направи асфалтна база.

Такође ћемо се мало више бавити саобраћајним проблемима у гарду, а и у варошици Рудник.

Желимо да што боље искористимо могућност да преко наших посланика постављамо посланичка питања у Народној скупштини. Због тога још једном позивамо све суграђане да дођу у нашу канцеларију и обрате нам се уколико за то имају потребу.

КАКО РАДИЛИ ТАКО НАМ БОГ ПОМОГАО!

ОО Двери Горњи Милановац

Медијски тим

Видео прилог можете погледати овде:

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: