Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Горњи Милановац: У 2023.-ој у истом стилу и са истим манирима

Свим суграђанима желимо да као што су Божићне, тако и новогодишње празнике проведу у миру, слози, здрављу и љубави са својим породицама

Мир Божји, Христос ce роди! Ваистину ce роди!

Благословена наступајућа нова 2023. година!

     У години која је за нама Општинска организација Двери се максимално трудила да буде права и конструктивна опозиција. Користили смо једино што нам је било на располагању, а то су медији, два локална слободна и још по неки регионални. Наша критика је увек била коректна, аргументована и усмерена ка добробити наших суграђана. Темељила се на чињеницама а не на чаршијским причама и оговарањима. Никога нисмо вређали нити омаловажавали. На жалост некада истина заболи, некада се неко осети прозваним или се у критици препозна. Политичар и свака друга јавна личност, који није спреман да усправно прими овакве критике, аргументовано на њих одговори или призна сопствене грешке, већ одмах одговара нападом пре свега на личност и приватност критичара, очигледно је много промашио у избору своје професије или само тренутног друштвеног ангажовања.

Почетак године обележио је референдум. Једино смо се ми оглашавали и позивали суграђане да изађу на референдум и заокруже НЕ. Имали смо и највише чланова бирачких одбора од свих опозиционих странака. И победили смо!

Централно и најважније место у протеклој години је у сваком случају било резервисано за ванредне парламентарне изборе. Али и поред тога ми смо се највише бавили локалом. Рад Јавног комунално предузећа био нам је најчешће на мети. Почев од „паметних контејнера“, преко изношења смећа а посебно кабастог, дивљих депонија и дронова. Шлаг су били рачуни за воду и на крају међуљудски односи у том предузећу. Морам да напоменем да нисмо изнели све што смо сазнали, јер смо желели да ипак сачувамо наше изворе, од освете и репресије. Писали смо о фасади недовршеног Дома културе, пролећном сређивању паркова и јавних површина, невремену и немару.

Али нисмо се бавили само градом. Критиковали смо власт и у вези чишћења снега са тротоара на Руднику, кашњење радова на базену и корисност тог самог пројекта као да нема пречих ствари. А да смо били у праву виде и сами мештани ове варошице који целе јесени, а ево и зиме муче муку са несташицом воде.

Посетили смо село Врнчане и изнели њихове проблеме који су кулминирали изградњом ауто-пута, а има још тога о чему ћемо тек писати.

Критиковали смо Општински управу због неисплаћених дневница опозиционим чуварима кутија, због нерада инспекцијских служби и односа према историјским споменицима и историјским догађајима. Поставили смо питања и Центру за социјални рад. Мало смо се бавили и хуманитарним радом.

Критиковали смо локални парламент због (не)јавности рада. И мислим да се ту нешто и поправило.

Оглашавали смо се и по темама које су државног нивоа. Изнели смо свој став о народним литијама и геј паради у престоном гарду.

Годину смо завршили са анализом резултата пописа, барем оних прелиминарних који су нам били доступни за територију наше општине.

У наступајућој, 2023. години, која ће бити предизборна, а можда и изборна, наставићемо у истом стилу и са истим манирима.

Пратићемо рад локалног парламента, рад свих општинских служби а посебно оних од којих нисмо добили одговоре у протеклој години. Пратићемо и реализацију буџета, посебно капиталних инвестиција, оних које се преписују из године у годину.

Очекујемо и коначне и надамо се истините резултате пописа, ма колико оно били болни. Рецимо ако гледамо ове прелиминарне видећемо да је мањи број становника наше општине од објеката за становање!? А најављују се изградње нових стамбених зграда и то у строгом центру града, коме?

У наредној години нас очекују редовни локални избори, мада могу лако да буду и ове године, а са њима ће највероватније бити и ванредни парламентарни.

Што се тиче рада јавних предузећа, поново ћемо под лупу ставити рад ЈКП-а. Овога пута везано за нову котларницу.

Сигурно ћемо се још интензивније бавити проблемима очувања животне средине, пре свега квалитета ваздуха у самом граду.

Мислимо да ће нам у овој години опет на дневни ред доћи тражење руде литијума у Прањанима и околини. Подсетимо, управо смо ми први иступили у медијима са подацима о овом пројекту. Као што смо и први писали о намери да се од бивше млекаре направи асфалтна база.

Такође ћемо се мало више бавити саобраћајним проблемима у гарду, а и у варошици Рудник.

Желимо да што боље искористимо могућност да преко наших посланика постављамо посланичка питања у Народној скупштини. Због тога још једном позивамо све суграђане да дођу у нашу канцеларију и обрате нам се уколико за то имају потребу.

КАКО РАДИЛИ ТАКО НАМ БОГ ПОМОГАО!

ОО Двери Горњи Милановац

Медијски тим

Видео прилог можете погледати овде:

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: