Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Кикинда: Блокада рачуна града Кикинде је резулатат лошег рада градске власти!

Баш се таква ситуација десила у Кикинди чија је градска каса у блокади од стране предузећа у власништву Зорана Милешевића „3Д – Пројект“. Дирекција за изградњу града Кикинде је била носилац посла преко Фонда за капитална улагања за изградњу пута од Иђоша до моста на Тиси код Аде. Извођач је добио уговор самостално и после тога потписује уговор са подизвођачем, а подизвођач са подизвођачем „3Д – Пројект“. 

     Пут никад није добио употребну дозволу и никад званично није ни пуштен у рад. „3Д -Пројект“ потражује новац од града, а не од оних извођача и подизвођача који су га ангажовали. Све обилује разним сумњивим активностима које указују на корупцију, која је била део тадашње власти која је потписивала додатне послове на путу за које је питање да ли су и у којој мери урађени, тим пре јер не постоји ни уговор о додатним радовима нити ко их је наложио.

Садашња власт је, када је дошло до пресуде суда и блокаде рачуна, затражила помоћ од Врховног суда и тражи ревизију судске одлуке.

Локална власт на челу са СНС–ом при преузимању руковођења Кикиндом, је морала да прегледа сва потраживања и дуговања, као и све рачуне и утврди висину завршених радова уз помоћ судског вештака. Да су тада реаговали, као што морају савесно и одговорно, вероватно се Кикинда не би нашла у оваквој финансијској ситауацији.

На жалост, изостао је тај професионализам и сада ће последице тог аматерског и несавесног односа према имовини грађана Кикинде највише осетити управо грађани, који нису ни мало криви, а сносиће највеће последице.

ГрО Двери Кикинда  

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: