Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Кикинда: Лични интерес појединца је изнад интереса грађана Кикинде?

Сасвим је извесно да је неко са старим и добрим политичким везама из периода власти Демократске странке, чији је члан био и господин Зоран Милешевић, а чија је фирма 3Д Пројект“ блокирала град Кикинду за 220 милиона динара, ургирао да дуг плати Републичка Влада. Сви грађани Кикинде, као и сами одборници Скупштине града Кикинде, знају да дуг никако не може да буде у том износу. Пре свега, јер путни правац на којем је рађен пут Кикинда – Ада никада није завршен и пуштен у саобраћај са употребном дозволом. Поред тога, Град Кикинда није дуговао новацпредузећу „3Д Пројект“ већ извођачу са којим је имао уговор, а „3Д Пројект“ је био само подизвођач радова, тако да је своје потраживање „3Д Пројект“ морао да наплати од извођача радова. 

      Просто је невероватно да је напредњачка власт у Београду донела такво решење. Кривица претходног руководстава напредњака у Кикинди је у томе што раније нису кренули у вештачење и оспоравање дуговања, јер сасвим је сигурно да није могуће да је износ извођења радова био толики. Ко је тај моћник из врха СНС који је пресекао и омогућио да Кикинда изађе из блокаде, тако што ће платити безмало 2 милиона евра, иначе веома сумњивог дуговања Града Кикинде?

Још је чуднија ситуација да се на локалу шушка да ће бити смењен председник општине Кикинда, који је заговарао да суд изврши ревизију дуговања. Очигледно су озбиљни унутарстраначки интереси и сукоби у СНС довели до исплате, али ће то, по свему судећи, довести и до смене актуелног председника општине.

Иако сматрамо да је локално руководство Кикинде криво зато што није на време кренуло у оспоравање и ревизију дуговања, она је морала да се уради, а преко суда се морала испословати обустава блокаде жиро рачуна Града. На тај начин би се исправила неправда, јер нема разлога зашто би грађани Кикинде плаћали непостојећи дуг. Од тих средстава много тога је могло да се уради.

Могли су грађанима Кикинде и родитељима помоћи тако да се изнађу средства у буџету града за бесплатне уџбенике, бесплатне вртиће, ужину и превоз или, ако има могућности, да се повећају капацитети смештаја за предшколску децу Града Кикинде.

Овако како су урадили, лобисти и моћници из врха СНС из Београда су оштетили буџет Града Кикинде, а грађани ће бити ускраћени за многе услуге, јер су паре отишле на другу страну.

СНС је у овом случају све учинио да лични интерес појединца буде изнад интереса грађана Кикинде!

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: