Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Лучани: Подржавамо блокаду радова на траси ауто-пута

Општинска организација Двери Лучани пружа пуну подршку нашим суграђанима из Крстаца, Лисица, Негришора, Марковице и Ртара који су блокирали радове на изградњи ауто-пута док им не буде исплаћена накнада за експроприсано и привремено експроприсано земљиште. 

      Подсећамо да је директор ЈП „Путеви Србије“ Зоран Дробњак приликом посете 3. маја грађанима наше општине обећао да ће већ о понедељка 8. маја почети судска поравња и да ће у наредне две недеље најдуже месец дана свима бити исплаћена одузета земља по договореној цени од 1300 динара по m2. На питање грађана: „Колико је то сигурно?“, Дробњак је самоуврено одговорио да је то „100% сигурно“.

Постављамо питање Зорану Дробњаку да ли његова реч дата грађанима важи само ако је изговорена у присуству председника Вучића доку у супротним нема обавезујући карактер?

Да ли би држава каснила са исплатама да су којим случајем као небројено пута до сада људи блиски власти најпре од грађана откупили земљиште предвиђено за експропријацију по тржишној цени као пољопривредно а касније то исто земљиште као грађевинско наплатили по многоструко већој цени?

Јасно је да грађанима, према којима властита држава има маћехински однос не преостаје ништа друго него да остварење својих права траже свим ненасилним методама.

Позивамо наше суграђане да истрају у својим намаерама до остварења зацртаних циљева јер је, надамо се, коначно свима јасно да се представницима колаонијалне управе у Србији на реч не може баш ништа веровати.

ОО Двери Лучани 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: