Српски Покрет Двери - Лого

Двери Ниш: Мост у Тврђави пример небриге градске власти према Нишлијама

Јавно предузеће „Дирекција за изградњу града Ниша“ донела је 24. јануара 2022. године одлуку о додели уговора, по спроведеном поступку јавне набавке за извођење радова на одржавању дрвеног моста преко тврђавског рова, групи понуђача чија је обавеза била да за 90 дана изграде нови мост. Уговор је вредан 9.378.528,00 динара, а до данашњег дана, осим постављања скела испод моста, није урађено ништа.

    Преко дрвеног моста, који спаја Тврђаву са Градским пољем, дневно прође стотине Нишлија, највише студената техничких факултета и ђака. Овде пролазе и родитеља са децом, као и старији људи, чија је безбедност, приликом преласка овог моста, угрожена. Поломљене дрвене даске, рупе на мосту, делови степеница који недостају, као и степенице које нису причвршћене могу да доведу до озбиљних повреда.

Питамо се, да ли треба да нам се догоди Овчар Бања да би реаговали? Да ли ће тек када се неко повреди, коначно изградити нови мост?

Двери Ниш траже хитну изградњу новог моста у Тврђави! Захтевамо и одговор на питање због чега се још увек није кренуло са изградњом моста и поред закљученог уговора у јануару месецу?

Информативна служба Двери Ниш

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: