Српски Покрет Двери - Лого

Двери Ниш: На реду за гашење је Народни универзитет у Нишу

Стрпљиво чекајући резултате недавно спроведеног пописа становништва који ће јасно показати колико је држава под „благодетима“ напредне власти уништена и колико је младих рекло збогом Србији, није дуго требало чекати на још једну девастацију градских власти, осведочених мајстора свог заната којима једино недостаје мајсторско писмо. Девастацију која се слободно може убележити у хронику духовног и материјалног пропадања.

    По свему судећи, више се не поставља питање шта ће власт СНС и њени коалициони партнери урадити а да је добро, већ шта ће урадити да много не ваља.

Има ли јаснијег примера од недавне одлуке Градске скупштине, уз чудно држање опозиције, о фузионисању Народног универзитета са Центром за стручно усавршавање. Другим речима – о формалном гашењу једне од најстаријих научних установа у Нишу. На жалост, неће ово бити ни прва ни последња одлука такве врсте која ће се одборничким гласовима и усвојити, тј. провући испод жита. Грађани Ниша одлично памте на који начин је својевремено донета одлука да се нишки аеродром уступи Републици без накнаде (тј. поклони). У случају и неких могућих колебања, стићи ће „љубазна“ убеђења из Београда. У супротном, најпре би Министарство просвете подигло глас против одлуке да универзитетски град практично остане без универзитета.

Нишка градска власт посредно је признала да је својом лошом управом најпре довела Народни универзитет до ликвидације, а потом и Регионални центар за образовање до економског колапса. Сада неким крајње неразумним одлукама на ad hoc сазваној седници Скупштине Града покушава да покрије оно што је опако учинила. Држи да ће све то проћи за три-четири дана када ће опет нешто ново доћи на дневни ред. И тако даље. И тако до коначне сопствене пропасти а то време и није тако далеко.

На жалост, све то на очиглед нишке опозиције у Градској скупштини која својим поступцима руши измореним грађанима и оно мало жеље и воље да се боре за бољи живот, у првом реду за правду. Уместо да довикује напредним намештеницима да се ради горе неко икад, на последњем заседању бавила се неким тривијалним стварима.

Није јасно ни држање локалних телевизија и зашто се не поведе јавна дебата око наставка хронике нишког пропадања.

ГрО Двери Ниш

*Извор фотографије: kursomanija.rs

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: