Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Ниш: Нови дрвени мост у Тврђави неупотребљив за бројне Нишлије

Годинама је стари дрвени мост у нишкој Тврђави, оронуо и небезбедан, чекао на реконструкцију. Док су се од представника власти низала обећања о поправци, мост је све више пропадао и угрожавао безбедност грађана, нарочито студената и ђака, који свакодневно ту пролазе. 

   Након више година и „шминкерских реконструкција“, Дирекција за изградњу града је јануара 2022. године склопила уговор вредан 9,4 милиона динара за изградњу новог дрвеног моста, чији је рок за реализацију одавно пробијен, а радови су кренули тек пошто је уговор објављен у јавности и након реакције и апела Двери, грађана и медија, а све то после готово 10 месеци од потписивања уговора и то по налогу грађевинске инспекције. У међувремену, цена моста је порасла за преко 2 милиона динара због, како је наведено у образложењу, пораста цена сировина, што се не би догодило да су радови кренули у предвиђеном року.

Иако нас је обрадовала вест да је нови дрвени мост, после свега ипак изграђен, он је и даље слика небриге градске власти према Нишлијама! Сви грађани морају имати једнаке могућности и приступ, што и даље није случај. Недостатак приступа особама са инвалидитетом и родитељима који колицима са децом не могу туда да пролазе, представља лош пример и несавестан однос према грађанима. Нажалост, с обзиром на дугогодишње искуство са градском влашћу, њихова небрига према Нишлијама и „офрље“ рад нас нису посебно изненадили.

Сматрамо да је неопходно да се при реновирању и изградњи града узимају у обзир потребе свих грађана. Захтевамо од надлежних да воде рачуна и осигурају погодности и приступ особама са инвалидитетом у свим даљим пројектима, као и да их прилагоде породицама са малом децом и старијим лицима.

Двери као будућа градска власт имаће као један од приоритета прилагођавање града свим грађанима и њиховим потребама. Када Двери буду водиле град, Ниш ће бити по мери свих грађана и породице!

Информативна служба Двери Ниш 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: