Српски Покрет Двери - Лого

Двери Ниш: Нови дрвени мост у Тврђави неупотребљив за бројне Нишлије

Годинама је стари дрвени мост у нишкој Тврђави, оронуо и небезбедан, чекао на реконструкцију. Док су се од представника власти низала обећања о поправци, мост је све више пропадао и угрожавао безбедност грађана, нарочито студената и ђака, који свакодневно ту пролазе. 

   Након више година и „шминкерских реконструкција“, Дирекција за изградњу града је јануара 2022. године склопила уговор вредан 9,4 милиона динара за изградњу новог дрвеног моста, чији је рок за реализацију одавно пробијен, а радови су кренули тек пошто је уговор објављен у јавности и након реакције и апела Двери, грађана и медија, а све то после готово 10 месеци од потписивања уговора и то по налогу грађевинске инспекције. У међувремену, цена моста је порасла за преко 2 милиона динара због, како је наведено у образложењу, пораста цена сировина, што се не би догодило да су радови кренули у предвиђеном року.

Иако нас је обрадовала вест да је нови дрвени мост, после свега ипак изграђен, он је и даље слика небриге градске власти према Нишлијама! Сви грађани морају имати једнаке могућности и приступ, што и даље није случај. Недостатак приступа особама са инвалидитетом и родитељима који колицима са децом не могу туда да пролазе, представља лош пример и несавестан однос према грађанима. Нажалост, с обзиром на дугогодишње искуство са градском влашћу, њихова небрига према Нишлијама и „офрље“ рад нас нису посебно изненадили.

Сматрамо да је неопходно да се при реновирању и изградњи града узимају у обзир потребе свих грађана. Захтевамо од надлежних да воде рачуна и осигурају погодности и приступ особама са инвалидитетом у свим даљим пројектима, као и да их прилагоде породицама са малом децом и старијим лицима.

Двери као будућа градска власт имаће као један од приоритета прилагођавање града свим грађанима и њиховим потребама. Када Двери буду водиле град, Ниш ће бити по мери свих грађана и породице!

Информативна служба Двери Ниш 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: