Српски Покрет Двери - Лого

Двери Ниш: Нови поступак за исти протест против проф. др Тамаре Миленковић Керковић, доказ – „објава на твитеру“

Данас је у Прекршајном суду у Нишу проф. др Тамара Миленковић Керковић, будући народни посланик, потпредседник Двери и председник градске организације Двери у Нишу, као „окривљена“ дала своју усмену изјаву поводом новог прекршајног поступка који је против ње захтевао нишки МУП, ПИ Медијана, а поводом истог протеста од 4. децембра 2021. године, окривљујући је за организацију окупљања без пријаве надлежном органу. На протесту је било више десетина хиљада Нишлија, а од двадесетак окривљених након масовних децембарских протеста у Нишу, једини прекршајно кажњен за учешће на протесту био је проф. Андреј Митић, интернационални секретар Двери.

    И овај други поступак за исти протест покренут је на основу Захтева за покретање прекршајног поступка нишке полиције – ПИ Медијана. Претходну пријаву нишког МУП против професорке Миленковић Керковић за „кретање по коловозу“ током истог протеста у Нишу 4.децембра, Прекршајни суд је одбацио услед недостатка доказа јер је нишка полиција овај поступак покренула без легитимисања, а наводећи као доказ личну карту и службену белешку „командира мајора Петровића“.

Како снимање дроном, подаци из личне карте без икаквог легитимисања, и „службене белешке командира Петровића“ нису за Прекршајни суд у Нишу били законити докази, нишка полиција ПИ Медијана покреће и нови поступак, а као доказ да је баш проф. Миленковић Керковић организовала протест нуди тзв. „фотодокументацију: објаве са Твитера и своје Извештаје о обезбеђењу“ .

Градска организација Двери Ниш организовала је током протеклих година бројне протесте и скупове у Нишу, од Породичних шетњи, протеста против локалне власти до еколошког протеста „Ниш хоће дише“ и сви су ти скупови, па чак и страначки штандови за поделу материјала, увек били уредно пријављивани и то нишки МУП зна јако добро. Професорка Миленковић Керковић је скупове које је организовала уредно и пријављивала и они су увек били обезбеђени у складу са законом. Поновљено покретање прекршајног поступка против функционера Двери из Ниша и лажне тврдње за организацију протеста за циљ имају застрашивање Двери Ниш и грађана Ниша као потенцијалних учесника будућих протеста.

Док нишки МУП, позивајући се на твитер објаву, тражи кажњавање за неучињено дело, на све оркестриране нападе криминалног режима како на Двери Ниш, тако и на потпредседницу Двери проф. Тамару Миленковић Керковић, ни МУП ни Тужилаштво нису реаговали никада. Реакције није било ни за више пута поновљене кривичне пријаве проф. Миленковић Керковић са свим доказима за кривично дело прогањања од 2018. године, а напад СНС параполиције на потпредседницу Двери у Брзом Броду 2019. године, ПИ Медијана решила је тако што је насилнике пустила одмах, не реагујући ни на претње насилника изречене у полицијској станици, а потпредседницу и чланове Двери испитивала сатима, без икакве пријаве против нападача.

Овај поновљени Захтев МУП-а за вођење прекршајног поступка са лажним пријављивањем за организацију протеста на коме је спонтано учествовало више десетина хиљада Нишлија, градска организација Двери Ниш сматра наставком дугогодишњег структурног насиља одлазећег режима и нишке власти против градске организације Двери Ниш и против потпредседнице Двери проф. Тамаре Миленковић Керковић, као и функционера Двери за које и режим и сви грађани Ниша и Србије знају да су одлазећем режиму највећи противници.

Инфослужба Двери Ниш

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде:

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Двери Ниш: Нови поступак за исти протест против проф. др Тамаре Миленковић Керковић, доказ – „објава на твитеру“

Снег је зимску службу – ЈКП „Београд пут“ и градску власт „изненадио“ у децембру и због тога је у недељу настао потпуни колапс на београдским улицама. Из тог разлога захтевамо хитну смену Зорана Радојичића и Горана Весића.

Радојичић је само дан пре снега, у суботу, на седници Штаба за ванредне ситуације рекао како је све спремно за чишћење снега. У недељу ујутру снег је градску власт ипак “изненадио“ толико да га нису очистили ни током целог дана, грађани су ишли пешке, а излазак на ауто-пут у раним јутарњим часовима је био скоро непроходан због колоне аутомобила који су проклизавали. Није био очишћен чак ни ауто-пут нити скоро иједна саобраћајница првог реда. Аутобуси су били блокирани, трамваји су стајали у низу у Булевару краља Александра, а Устаничка и многе друге улице изгледале су катаклизмично са поломљеним дрвећем, које су на крају уклањали сами грађани.

Због свега тога, Српски покрет Двери тражи под хитно одговорност и смену градоначелника Зорана Радојичића, заменика градоначелника Горана Весића, директора предузећа „Београд пут“ Ивана Тејића и директора предузећа „Путеви Србије“ Зорана Дробњака као и раскид уговора о одржавању путева на териотрији Београда са фирмом “Страбаг“ д.о.о Нови Београд и њихову одговорност. Захтевамо преиспитивање и раскид уговора са свим приватним фирмама које су до данас биле задужене за одржавање путева на читавој територији Србије, њихову одговорност и утврђивање штете коју су нанели држави и грађанима.

Сви они заједно треба да одговоре на питање зашто је одржавање путева у толикој мери дато у руке приватницима и сви они заједно морају поднети терет одговорности због неодржавања истих, не само зими већ током целе године чиме доводе у опасност све грађане.

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: