Српски Покрет Двери - Лого

Двери Ниш основале први опозициони месни одбор у Лалинцу

Градска организација Двери Ниш јуче је, уз бројне нове чланове, основала месни одбор у селу Лалинцу где је на изборима 3. априла кандидат за председника Србије Патриотског блока за обнову Краљевине Србије Бошко Обрадовић освојио 10.8% гласова.

    Уз Иницијативни одбор у коме су били Стефан Милетић и Владимир Ђорђевић из Лалинца, члановима новооснованог месног одбора и присутним мештанима обратили су се проф. др Тамара Миленковић Керковић, потпредседница Српског покрета Двери и народни посланик у будућем сазиву Народне скупштине Републике Србије и др Андреј Митић , Интернационални секретар и потпредседник градске организације Двери Ниш. Они су указали на темељне вредности Српског покрета Двери оличене у породичној политици, економском патриотизму, модерној социјалној политици и програму обнове села и истакли да је ово први опозициони месни одбор у Лалинцу, селу чија су запуштеност, нагомилани проблеми и живот његових мештана слика и прилика заробљених институција, партократске владавине Српске напредне странке и небриге за село и пољопривреду.

    Прилике и живот без основних потреба мештана Лалинца је пример односа СНС власти према селу, које је под претходном и за време актуелне власти изгубило све, па и свој назив – село, већ се означава као насељено место. Јавни простор је узурпиран, некада лепа сала Дома културе руинирана је, а њен власник је непознат, село нема пошту, амбуланту, ни канализацију, мост је без употребне дозволе, а у близини Лалиначких слатина, које су заштићени Споменик природе, налази се депонија, коју су мештани чистили више пута безуспешно јер нема постављених контејнера за одлагање кабастог отпада.

Месни одбор Српског покрета Двери у Лалинцу ће заједно са члановима градске организације Двери Ниш хитно покренути решавање бројних проблема мештана Лалинца. То је најпре питање недемократског управљања селом од стране Савета Месне заједнице за чије је чланство услов припадност СНС-у, а упутиће и захтев ЈКП Медијана за постављање сталних контејнера за кабасти отпад. Предизборни каравани одлазеће градоначелнице и предизборно посипање разлоканих сеоских улица гребаним асфалтом је увредљив и недостојан однос власти према људима који су, уместо да на овој плодној моравској земљи живе богато од пољопривреде, за СНС постали капиларни гласови грађана другог реда. То мора да стане, а Двери ће показати и како.

Инфо служба Двери Ниш

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: