Српски Покрет Двери - Лого

Двери Ниш: Плаћа ли​ „Паркинг сервис“ накнаду за коришћење градског земљишта па због тога тражи поскупљење услуга?

Након што је Градско веће овог пролећа већ одобрило поскупљење грејања, такси превоза и јавног градског превоза, сада Нишлије очекује одлука овог тела о поскупљењу услуга ЈКП „Паркинг сервис“.

    Двери Ниш питају градоначелницу, која рече једном да се она за све пита, а питамо и чланове Градског већа – да ли „Паркинг сервис“ плаћа накнаду за заузимање градског земљишта по Закону о таксама за коришћење јавних добара? Да ли је плаћање​ те накнаде граду разлог овог поскупљења? Трошкова других нема, ђубре са паркинга не чисте (погледајте срамно прљав и месецима неочишћен паркинг иза Главне аутобуске​ станице, а ни боја (црвена боја коју су куповали на намештеним тендерима)​ није много поскупела). Нису порасле ни плате партијској војсци​ запосленој у овом јавном комуналним предузећу.​ Ако није такса, питамо због чега за „окупацију“ и наплату јавног простора „Паркинг сервис“ не плаћа граду таксу за коришћење простора који свима нама припада?

ЈКП „Паркинг сервис“ је уз подршку локалне власти и дела нишког СНС присвојио јавне површине и, поред отпора Нишлија са којима води прави рат, наставља да црта белом бојом и наплаћује јавне површине, просторе испред зграда и школа, паркове и тротоаре.​ Одузимати деци, родитељима и старијим људима простор за безбедно кретање тротоарима је срамно и недопустиво.

Према тромесечном Извештају, ЈКП „Паркинг сервис“ је у првом кварталу ове године реализовао завидан проценат годишњег плана за 2022. годину. Предузеће послује несметано, беспрекорног је биланса, без јавности познатих додатних​ трошкова. Како и не би кад свака нишка породица и већина Нишлија​ на месечном нивоу плате паркинг карте и казне у висини рате за мањи стамбени кредит.

Шта то плаћамо и где и коме​ иду паре које „Паркинг сервис“ отме грађанима Ниша? Колико подземних гаража је изграђено за ових више од 15 година драња коже Нишлијама?

Двери Ниш се оштро противе овом поскупљењу и позивамо Градско веће да донесе једну од​ ретких смислених одлука -​ да​ не одобри ово бесрамно поскупљење и да по први пут заштити Нишлије од повећања овог „харача“.

Тамара Тодоровић

Савет за привреду, финансије​ ​и банкарство
​ГрО Двери Ниш

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: