Српски Покрет Двери - Лого

Двери Ниш: Поплаве, лажи и „монсунски“ снови градоначелнице Сотировски

Ко ће грађанима одговорати за штету због поплава након сваке кише у Нишу?
На питања грађана поплављених улица ко ће им надокнадити материјалну штету коју имају после сваке веће кише у Нишу, одлазећа градоначелница Сотировски одговара по свом обичају – неодговорно, дрско и незналачки, а сада и романтично.

     Одговори одлазеће градоначелнице Сотировски да је град поплављен после сваке веће кише јер се „клима мења“, да улица Светолика Ранковића, плаћена 22 милиона динара и неуспешно поправљана више пута, није поново оштећена и многе друге неодговорне изјаве, спадају у њен, Нишлијама познати, арсенал безобразлука. Међутим, изјава одлазеће градоначелнице Сотировски да ће постројење за пречишћавање воде, које се најављује од 2019. године решити проблем града са поплавама после кише, представља свесно изречену лаж. Истина коју одлазећа градоначелница Сотировски прећуткује – а о томе ће се тек чути – је да се изградња овог 60 милиона евра вредног постројења одлаже за још годину дана, јер се показало да је план, плаћен милион евра, неадекватан, па изабрани извођач, једини пријављени на тендеру, турска фирма „Arbiogaz HGG ADI Ortakligi Ticari Isletmesi“, сада мора да ради ради нови План. Највећи утисак, ипак оставља изјава одлазеће градоначелнице Сотировски да је град против киша немоћан јер се, како каже, ради о „…монсунским кишама…“. У овој изјави одлазеће градоначелнице Сотировски по први пут видимо и примесе романтике, вероватно пробуђене сећањима на њен боравак у Индији, у време бившег новинарског живота.

На питање много пута поплављених и малтретираних Нишлија – одговор је следећи. Грађанима штету неће надокнадити нико. Биће и даље овако и још горе.

Боље питање је – ко је за ово одговоран? За поплаве у Нишу одговорно је ЈКП „Наисус“, јер већина партијски запослених кадрова о трошку грађана ради административне послове, биланси показују да се огроман новац даје за радове трећих лица и фирми, јер је очито да стручњака више нема, радници на терену једва да познају канализационе катастре, а за поправке се ангажују приватна предузећа. Други непосредно одговорни за поплаву је ЈКП Дирекција за изградњу града која не врши контролу изведених радова и поправки на нишким саобраћајницама, иако је на то обавезна по закону. Хаотична сеча дрвећа и смањење зеленила које упија воду, непоштовање и непримена норми да новоизграђени објекти морају имати 30% зелених површина су следећи кривци, који такође упућују на невршење контроле од стране Грађевинске инспекције и корумпираност службеника локалне власти у Нишу.

Својом катастрофалном кадровском политиком, незаконитим постављањем нестручних људи за вршиоце дужности директора јавних предузећа и прогоном преосталих нестраначких а стручних кадрова, СНС власт је поткопала сва јавна комунална предузећа, а својом ауторитарном бахатошћу и јавним ставом „да се за све она пита“ одлазећа градоначелница је одговорност за ово стање и несвесно предузела.

На сва ова и још многа питања одговоре ћемо потражити у Народној скупштини Републике Србије, а залагаћемо се за одговорност за штету нанету грађанима и наплату те штете личном имовином, како одговорних партијски постављених менаџера јавних предузећа, тако и партијских функционера који су се „за све питали“.

Инфослужба Двери Ниш

*Извор фотографије: Љ. Ј. /Јужне вести

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: