Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Ниш: Последња година СНС бешчашћа у Нишу и награде нишким институцијама у 2022. години

И у 2022. години градска организација Двери Ниш је водила свакодневну борбу за заштиту интереса и имовине Нишлија и града Ниша, а против институција и представника локалне нишке власти који су већ годинама у отвореном рату са јавним интересом. 

    Водили смо кампању против промене Устава Републике Србије „НЕ ДАМО УСТАВ – РЕЦИ НЕ НА РЕФЕРЕНДУМУ“, у оквиру које смо одржали изузетно посећену трибину у Нишу и поред одбијања градских власти и свих општина да нам дају било какав јавни простор и обезбедили чланове бирачких одбора на свих 40 места на која смо имали право. И поред свих опструкција и притисака власти, од избацивања контролора Двери са бирачких места, сакривања решења РИК-а, распореда у удаљеним нишким селима успели смо да помогнемо да се сачува воља грађана и Ниш је једна од три велика града у коме је несумњиво победила опција НЕ за коју је гласало 53,28% свих грађана који су изашли на референдум.

Оглашавали смо се о свим темама важним за град и Нишлије – о спалионици отпада, хаваријама у водоснабдевању и неспособности СНС кадрова у ЈКП „Наиссус“, тражили да се банкарским клијентима врате трошкови одобравања кредита, подржали пијачне продавце у борби против фискализације, тражили укључење струје за 7500 нишких породица, први јавно проговорили о табу темама здравства – стању у нишком породилишту и поставили питање о постојању био-лабораторија у Нишу, тражили одговорност и извештај о несрећи у руднику „Соко“ , сами и уз све опструкције спровели смо све изборне радње и имали више од 350 „контролора“ на готово 150 бирачких места, са којима смо читавог изборног дана били у контакту и спречавали крађе на изборним местима, подносили пријаве полицији и међународним посматрачима, након чега смо добили и народног посланика проф. др Тамару Миленковић Керковић, председника градске организације Двери Ниш. Након избора основали смо први опозициони месни одбор у Лалинцу и другим селима Ниша.

Наши чланови и руководство учествовали су у свим бројним протестима грађана Ниша и околних места против штеточинских одлука и радњи локалне власти – подржали смо блокаду пута у Чамурлији, протест у Гаџином Хану против изградње азила за псе, протест у улици Војводе Путника, протесте против харача „Око соколово“, протест у Брзом Броду, протест просветних радника, као што смо и бројним акцијама подржали угрожене произвођаче вишања, сиромашне Нишлије, грађане у проблемима са грађевинском инспекцијом и бројне друге. Учествовали смо у бројним јавним расправама, попут Јавне седнице Комисије за планове, алармирали јавност и осујетили тајно доношење измена Генералног урбанистичког плана на јавној расправи у Гаџином Хану, на јавној расправи о буџету града, о изменама урбанистичких планова у градским општинама, учествовали на Јавној расправи о Закону о унутрашњим пословима и имали бројне друге активности.

Ово је била свакодневна борба, а било је бројних притисака – против народног посланика проф. др Тамаре Миленковић Керковић и даље се води прекршајни поступак за организацију протеста против „Рио Тинта“, потпредседник Двери Ниш др Андреј Митић је једини осуђен на плаћање казне за исти протест, скинуте су нам табле са логоом Двери и фотографијама лидера испред канцеларије у центру града.

Због свега тога, на крају ове успешне године додељујемо Повеље нишким институцијама које су се највише истакле у рату против интереса Ниша и Нишлија.

Градоначелница Сотировски, дугогодишњи лауреат ове године је ван конкуренције.

  1. ЈКП „Паркинг сервис“ – ЗА НАЈБОЉУ ПАРКИНГ ПОЛИТИКУ НА СВЕТУ, ЗА МИЛИОНЕ КОЈЕ УЗИМА ОД НИШЛИЈА У ЗАМЕНУ ЗА ХАРАЧ „ОКО СОКОЛОВО“;
  2. РТB Belle Amie – ЗА НАЈБОЉИ МЕДИЈСКИ СЕРВИС СНС ОД ПАРА НИШЛИЈА;
  3. ЈКП Дирекција за изградњу града – ЗА НАЈБОЉУ САОБРАЋАЈНУ И ГРАДСКУ ИНФРАСТРУКТУРУ;
  4. ЈКП за водовод и канализацију „Наиссус“ – ЗА СТРУЧНИ МЕНЏМЕНТ И ОДРЖАВАЊЕ ШАХТИ, ВОДОВОДНЕ И КАНАЛИЗАЦИОНЕ МРЕЖЕ;
  5. СВИМ НИШКИМ ОПШТИНАМА И ГРАДСКОМ СЕКРЕТАРИЈАТУ ЗА САОБРАЋАЈ – ЗА БЕСМИСАО, УДОМЉАВАЊЕ НЕСНАЂЕНОГ СНС КАДРА И ИЗМЕШТАЊЕ ПРУГЕ ИЗ ЦЕНТРА НИША.

Инфослужба Двери Ниш 

Видео материјал можете погледати овде: 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: