Српски Покрет Двери - Лого

Двери Ниш захтевају хитно постављање сигнализације и обезбеђења на „чамурлијском“ путу

Градска организација Двери Ниш се придружује захтевима мештана нишког села Чамурлија за хитним мерама безбедности саобраћаја на регионалном путу Ниш-Алексинац, због чега су се мештанима у блокади саобраћаја придружили и потпредседница Двери и народни посланик у будућем сазиву Народне Скупштине проф. др Тамара Миленковић Керковић и део руководства Двери Ниш.

    Ни сви предизборни каравани градоначелнице Сотировски, ни све предизборне и постизборне посете и обећања министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислава Момировића, попут обећања о затварању сметлишта Бубањ и изградњи нове депоније, изградњи постројења за пречишћавање отпадних вода, измештање пруге из центра Ниша, обезбеђење пружних прелаза и још много тога, не могу да сакрију неспособност локалне СНС власти, као и незаинтересованост републичке власти за Ниш и југ Србије.

Готово годину дана мештани нишког села Чамурлија моле надлежне да регионални пут Ниш-Алексинац, на коме нема ни обележене разделне траке а камоли тротоара и осветљења, обезбеде најосновнијом сигнализацијом – пешачким прелазима и препрекама у виду „лежећих полицајаца“. Ни градска власт, ни Секретаријат за комуналне делатности, енергетику и саобраћај, ни надлежно Министарство, а ни „Путеви Србије“ на ове молбе не реагују, а тек након што је пре десет дана на овом необележеном и прометном путу тешко повређен дечак, из „Путева Србије“ су најавили израду пројекта „који ће потрајати“.

Двери Ниш и потпредседница Двери, проф. др Тамара Миленковић Керковић су се мештанима Чамурлије придружили на трећој по реду блокади саобраћаја и подржали њихове захтеве за ХИТНО постављање основне сигнализације и препрека за спречавање брзе вожње крај села.

Градоначелницу Ниша Драгану Сотировски позивамо да, након Шарм ел Шеика, Риксос ресорта и египатских плажа, хитно посети и Чамурлију и заустави малтретирање и угрожавање живота мештана и њихове деце. Брзина којом „Паркинг сервис“ скида кошеве са игралишта или прави паркинге крај нишких основних школа или ефикасност да се зором сече дрвеће са нишких тргова и јавних површина, биће драгоцена мештанима Чамурлије да им се ХИТНО обележи пешачки прелаз и поставе „лежећи полицајци“ и препреке на необележеном путу којим њихова деца одлазе у школу.

Српски покрет Двери и градска организација Двери Ниш не одустају од захтева за локалним изборима у Нишу, јер је градска власт у дугогодишњем рату са интересима грађана и града Ниша.

Инфослужба Двери Ниш

Видео прилог можете погледати овде:

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: