Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Ниш: Захтевамо поништење тендера додељеном предузећу без запослених

Градска организација Двери Ниш захтева од надлежних да се испита валидност документације и кредибилитет фирме Sensation Group која је изабрана на тендеру за унапређење безбедности саобраћаја, а бави се уметничким делатностима и има нула запослених. Наше ђаке у средњим школама, пешаке, пензионере и возаче ће, закључујемо из ове вести, едуковати фирма без радника и све то по „повољној“ цени од 9.782.388 динара са ПДВ-ом. 

     У време када се, према званичним подацима Агенције за безбедност саобраћаја, у Нишу годишње догоди око 1000 саобраћајних несрећа, а у Србији у просеку 80 свакога дана, и у њима погине најмање 1 лице, што у бројкама црне статистике износи око 30.000 годишње на нивоу целе Србије, од чега 500 са смртним исходом, град Ниш се игра са људским животима и новцем свих грађана, ангажује и плаћа 10 милиона динара за послове организовања трибина за младе и старе, пешаке, бициклисте, мотоциклисте и друге возаче, као и за тренинге безбедне вожње за мотоциклисте и мопедисте и промовисање безбедног понашања у саобраћају, фирму која нема ни једног запосленог радника и бави се уметношћу?!

Као да није довољно то што из нишког Савета за безбедност саобраћаја кажу да је свака 4. особа која је погинула у саобраћајној несрећи старија од 65 година и да сваки други погинули пешак има више од 65 година. Након њих, како наводе, најугроженији су остали пешаци, возачи, путници, бициклисти.

Због озбиљности проблема безбедности у саобраћају, у коме је у Нишу изгубљено много живота, Двери Ниш захтевају од градске власти да се овај тендер поништи и да се одабере нови понуђач са кредибилитетом и запосленим, лиценцираним радницима. Не бацајте по ко зна који пут паре сиромашних грађана Ниша на своје партијске комбинације и на тендере са неозбиљним понуђачима. Тражимо и да се надлежни органи укључе и истраже како је једна уметничка фирма добила посао на тендеру да обучава људе о једној овако важној области безбедности од које зависе људски животи свих учесника у саобраћају.

Инфослужба Двери Ниш 

*извор фотографије: Принтскрин/google maps 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: