Српски Покрет Двери - Лого

Двери Ниш: Захтевамо поништење тендера додељеном предузећу без запослених

Градска организација Двери Ниш захтева од надлежних да се испита валидност документације и кредибилитет фирме Sensation Group која је изабрана на тендеру за унапређење безбедности саобраћаја, а бави се уметничким делатностима и има нула запослених. Наше ђаке у средњим школама, пешаке, пензионере и возаче ће, закључујемо из ове вести, едуковати фирма без радника и све то по „повољној“ цени од 9.782.388 динара са ПДВ-ом. 

     У време када се, према званичним подацима Агенције за безбедност саобраћаја, у Нишу годишње догоди око 1000 саобраћајних несрећа, а у Србији у просеку 80 свакога дана, и у њима погине најмање 1 лице, што у бројкама црне статистике износи око 30.000 годишње на нивоу целе Србије, од чега 500 са смртним исходом, град Ниш се игра са људским животима и новцем свих грађана, ангажује и плаћа 10 милиона динара за послове организовања трибина за младе и старе, пешаке, бициклисте, мотоциклисте и друге возаче, као и за тренинге безбедне вожње за мотоциклисте и мопедисте и промовисање безбедног понашања у саобраћају, фирму која нема ни једног запосленог радника и бави се уметношћу?!

Као да није довољно то што из нишког Савета за безбедност саобраћаја кажу да је свака 4. особа која је погинула у саобраћајној несрећи старија од 65 година и да сваки други погинули пешак има више од 65 година. Након њих, како наводе, најугроженији су остали пешаци, возачи, путници, бициклисти.

Због озбиљности проблема безбедности у саобраћају, у коме је у Нишу изгубљено много живота, Двери Ниш захтевају од градске власти да се овај тендер поништи и да се одабере нови понуђач са кредибилитетом и запосленим, лиценцираним радницима. Не бацајте по ко зна који пут паре сиромашних грађана Ниша на своје партијске комбинације и на тендере са неозбиљним понуђачима. Тражимо и да се надлежни органи укључе и истраже како је једна уметничка фирма добила посао на тендеру да обучава људе о једној овако важној области безбедности од које зависе људски животи свих учесника у саобраћају.

Инфослужба Двери Ниш 

*извор фотографије: Принтскрин/google maps 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: