Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Нови Сад: Град и Покрајина да кажу ко је крив што је поплављена тек обновљена Исидорина гимназија

Невреме које је синоћ захватило Нови Сад опет је показало да су неки објекти у граду, иако су у њихову реконструкцију уложена велика средства, веома лоше и нестручно урађени. 

      Радови на реконструкцији Гимназије „Исидора Секулић“, који су започети 2019. године и за које су Град Нови Сад и Покрајина издвојили велика средства у износу од око 365 милиона динара, нису добро урађени јер је Гимназија у јучерашњем невремену поплављена и ван употребе је. Школа је поплављена, канализација се излила, а лифтови су опасни за употребу, па ђаци данас не иду у школу.

Радови, које су изводили Трон текс, Интер Бук и Нео инжењеринг, каснили су више од годину дана, а прошле године школа је отворена, уз хвалоспеве и тадашњег градоначелника Милоша Вучевића и председника Покрајинске владе Игора Мировића, који су навели да је постојећи објекат потпуно реновиран, опремљен најсавременијом технологијом, климатизован, да су реконструисани кров, фасада, санитарни чвор и да је замењена столарија. Тада је надограђен још један спрат.

Постављамо овим путем питање Граду Новом Саду, као и Покрајини, који су определили оволика средства, а које и ми као грађани Новог Сада издвајамо пунећи оба буџета – ко је крив за новонасталу штету и за то што је тек обновљени објекат, који се још увек налази под гаранцијом, неупотребљив, с обзиром на то да су радови завршени пре око годину и по дана? Ко је, поред извођача, вршио надзор радова и колика је процена причињене штете?

Такође, постављамо питање да ли постоји посредна веза са новонасталом штетом и изградњом градске гараже код зграде Бановине, која се налази у непосредној близини гимназије. И треће, да ли ће неко сносити одговорност за све горе наведено или ће опет све бити заташкано и да ли ће се, попут надвожњака у улици Корнелија Станковића, опет све безброј пута реконструисати, а то из својих џепова плаћати грађани Новог Сада?

ГРО Двери Нови Сад 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: