Српски Покрет Двери - Лого

Двери Нови Сад: Град и Покрајина да кажу ко је крив што је поплављена тек обновљена Исидорина гимназија

Невреме које је синоћ захватило Нови Сад опет је показало да су неки објекти у граду, иако су у њихову реконструкцију уложена велика средства, веома лоше и нестручно урађени. 

      Радови на реконструкцији Гимназије „Исидора Секулић“, који су започети 2019. године и за које су Град Нови Сад и Покрајина издвојили велика средства у износу од око 365 милиона динара, нису добро урађени јер је Гимназија у јучерашњем невремену поплављена и ван употребе је. Школа је поплављена, канализација се излила, а лифтови су опасни за употребу, па ђаци данас не иду у школу.

Радови, које су изводили Трон текс, Интер Бук и Нео инжењеринг, каснили су више од годину дана, а прошле године школа је отворена, уз хвалоспеве и тадашњег градоначелника Милоша Вучевића и председника Покрајинске владе Игора Мировића, који су навели да је постојећи објекат потпуно реновиран, опремљен најсавременијом технологијом, климатизован, да су реконструисани кров, фасада, санитарни чвор и да је замењена столарија. Тада је надограђен још један спрат.

Постављамо овим путем питање Граду Новом Саду, као и Покрајини, који су определили оволика средства, а које и ми као грађани Новог Сада издвајамо пунећи оба буџета – ко је крив за новонасталу штету и за то што је тек обновљени објекат, који се још увек налази под гаранцијом, неупотребљив, с обзиром на то да су радови завршени пре око годину и по дана? Ко је, поред извођача, вршио надзор радова и колика је процена причињене штете?

Такође, постављамо питање да ли постоји посредна веза са новонасталом штетом и изградњом градске гараже код зграде Бановине, која се налази у непосредној близини гимназије. И треће, да ли ће неко сносити одговорност за све горе наведено или ће опет све бити заташкано и да ли ће се, попут надвожњака у улици Корнелија Станковића, опет све безброј пута реконструисати, а то из својих џепова плаћати грађани Новог Сада?

ГРО Двери Нови Сад 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: