Српски Покрет Двери - Лого

Двери Нови Сад: Градска власт хитно да донесе одлуку о обавезној садњи дрвећа приликом изградње стамбених и пословних објеката

Поздрављајући одлуку одборника у граду Крагујевцу да за сваки објекат величине 1000 м2 инвеститор има обавезу да засади 10 стабала, захтевамо од градских власти да сличну донесу и у Новом Саду, с тим што због конфигурације терена и веће градње, у Новом Саду треба прописати и много већу обавезу озељењавања.

    Бетонирање Новог Сада, а све уз аминовање СНС власти која издаје дозволе за градњу, већ је створило ефекат стаклене баште и град постаје неподношљиво место за живот. Власт СНС је толико заслепљена „љубављу“ према градњи да од ње не види недовољан број паркинг места и потпуна загушења саобраћаја. Зелених површина и места где ће се деца играти у новоградњи уопште нема. Повезаност представника градске власти и инвеститора, као и њихова трка за зарадом и изградњом што више нових квадрата, ће ускоро показати све своје лоше ефекте по квалитет живота у многим деловима града, а Грбавица и нова Детелинара су одличан приказ за то.

Само у деловима града као што је Телеп, на дневном нивоу се сруши бар по једна кућа која је имала зеленило и башту а на њеном месту ниче стамбено здање са скоро потпуним заузећем плаца, без и једног дрвета. Градоначелника Милоша Вучевића то уопште не интересује, јер би, у супротном, Скупштина града Новог Сада донела одлуку о обавезној садњи дрвећа приликом изградње стамбених и пословних објеката, сразмерно величини плаца на коме се гради.

ГрО Двери Нови Сад

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: