Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Нови Сад: Градска власт хитно да измести коцкарницу из куће у којој је живео Светозар Милетић!

Кућа у Дунавској улици број 10, у којој је живео један од главних идеолога и бораца за Српску Војводину и најмлађи градоначелник у дотадашњој историји Новог Сада Светозар Милетић, као и његова ћерка Милица Томић, политичар, новинар и посланик на Великој Народној скупштини о присаједињењу, данас осветљава реклама коцкарнице.

    Туристи, али и млади, који шетају самим центром Новог Сада, уместо да уче о историји старих здања, од којих многа имају велики културно-историјски значај, чека црвени тепих за улазак у слот клуб. Натписи на мермерним таблама, постављени као знак да су они ту живели, у сенци су кич улаза у коцкарницу. Од свега овога, већа је срамота што је слот клуб рангиран као равноправни комшија здању овог знаменитог човека. Очигледно да је накарадни систем вредности толико обузео градску власт, па надлежни не виде бизарност и непримереност овакве поставке.

Позивамо градску власт, на челу са СНС, да хитно пронађе друго решење и да због немерљивих заслуга за српски народ ова кућа буде пример културе сећања, а не промоције коцкарских и игара на срећу.

ГрО Двери Нови Сад

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: