Српски Покрет Двери - Лого

Двери Нови Сад: Градска власт хитно да измести коцкарницу из куће у којој је живео Светозар Милетић!

Кућа у Дунавској улици број 10, у којој је живео један од главних идеолога и бораца за Српску Војводину и најмлађи градоначелник у дотадашњој историји Новог Сада Светозар Милетић, као и његова ћерка Милица Томић, политичар, новинар и посланик на Великој Народној скупштини о присаједињењу, данас осветљава реклама коцкарнице.

    Туристи, али и млади, који шетају самим центром Новог Сада, уместо да уче о историји старих здања, од којих многа имају велики културно-историјски значај, чека црвени тепих за улазак у слот клуб. Натписи на мермерним таблама, постављени као знак да су они ту живели, у сенци су кич улаза у коцкарницу. Од свега овога, већа је срамота што је слот клуб рангиран као равноправни комшија здању овог знаменитог човека. Очигледно да је накарадни систем вредности толико обузео градску власт, па надлежни не виде бизарност и непримереност овакве поставке.

Позивамо градску власт, на челу са СНС, да хитно пронађе друго решење и да због немерљивих заслуга за српски народ ова кућа буде пример културе сећања, а не промоције коцкарских и игара на срећу.

ГрО Двери Нови Сад

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: