Српски Покрет Двери - Лого

Двери Нови Сад: Изаћи и гласати ПРОТИВ промене Устава

Позивамо све грађане Новог Сада и Војводине да искористе своје грађанско право и да 16. јануара 2022. године изађу на референдум и гласају против измене Устава Републике Србије.

Овим ће показати да су грађани против недемократских измена постојећег Устава, начина којим се он грубо крши и тиме даје могућност злоупотребе стварне воље грађана ове земље.

Питање новог начина избора судија на референдуму, а које је ова власт поставила по налогу европских комесара, ако се усвоји, произвешће од судија неконтролисано еснафско удружење које неће моћи да контролише Народна скупштина Републике Србије. Такође, омогућиће се да у њему царује непотизам и самодовољност и онемогућиће се контрола досадашњег рада судија као и законско санкционисање и лустрација оних који су у протеклом периоду злоупотребили свој положај и часно судијско занимање и радили искључиво у интересу власти и криминалних група.

Судство ће на овај начин бити независно – али од контроле представника народа, а биће под већим утицајем страног фактора што је недопустиво имајући у виду сувереност Републике Србије.

Позивамо грађане да изађу и гласају против, јер се оваквим изменама Устава отвара могућност за његову злоупотребу у будућности, а нарочито око евентуалног изјашњавања о статусу Косова и Метохије као и о наставку легализације рудника Рио Тинто у Србији и ископавњу литијума у нашој земљи.

ГрО Двери Нови Сад

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: