Српски Покрет Двери - Лого

Двери Нови Сад: Мермерне плоче поставити поред споменика као сећање на Јерменску цркву

По писању медија (Радио021), приликом обнове партерног уређења Дунавског парка, мермерне плоче које су некада припадале Јерменској цркви се ваде и биће уграђене у зид Католичког гробља. Захтевамо да се мермерне плоче поставе поред споменика као сећање на Јерменску цркву.

    Јерменску цркву је 1963. године срушила тадашња комунистичка власт у Новом Саду, а њени делови су завршили на стазама Дунавског парка. Тај скандалозан чин није широко познат, што говори о бескрупулозности тадашњих власти које су са намером учинили да се хода по остацима туђе светиње.

По писању медија, ове плоче ће бити извађене и уграђене у зид Католичког гробља, што представља ништа друго до наставак непоштовања према верском објекту и верским осећањима.

Мермерне плоче требало би уградити и поставити око споменика на месту некадашње цркве како би се донекле исправила велика неправда, а то је рушење Јерменске цркве. Мермерне плоче, као остатак културно-историјског наслеђа, се не смеју измештати у други део града, што би представљало покушај трајног брисања Јерменске цркве из сећања грађана Новог Сада.

ГрО Двери Нови Сад

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: