Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Нови Сад: На Телепу ничу зграде од 13 спратова, а зеленила и паркова нигде

На локалитету јужно од Футошког пута, на потезу од раскрснице са улицом Богдана Шупута до Булевара патријарха Павла, подручју које припада новосадском насељу Телеп, градске власти и Јавно предузеће “Урбанизам” планом генералне регулације Новог Сада планирали су да зидају зграде осмоспратнице, па чак и више од тога. 

    У оквиру пословних објеката који ће се градити на Футошком путу могуће је очекивати нову спратност која се ограничава на осам етажа, са евентуалним висинским реперним тачкама неограничене спратности. То је подручје на којима се налазе објекти фабрика Новитет, АМБ графика и Гепард, а тиме би јужни део Футошког пута добио би не само нове садржаје, него и потпуно нов визуелни идентитет. На месту фабрике Новитет компанија Рапид Инвест планира да гради стамбено-пословни комплекс, а судећи према доступним плановима, у плану је тринаест надземних етажа.

Очигледно је да више нема места за толики број зграда, па се решило да се иде у висину. При том, директор Урбанизма је, у жељи да одобровољи грађане Новог Сада, рекао да ће бити сачувани платани на Футошком путу. Али зато паркова на Телепу нигде нема. Телепчани ће ускоро добити зграде од 8 или 13 спратова, као и блокове са парчетом зеленила од 10 квадрата. Свака част урбанистима Новог Сада на овој замисли. Треба да се подавимо у смогу, да се подавимо због великог броја аутомобила, да живимо у густо зиданим зградама, где неће бити кисеоника.То је будућност у коју нас води ова власт.

Истовремено, у оквиру једног великог стамбеног комплекса на другом крају Телепа, по чијем узору ће очигледно бити грађене и остале зграде на Футошком путу, изграђено је неколико стотина станова, где живи око 1.000 грађана. А у оквиру стамбених објеката нема ни метра траве, простор је сав у бехатону, са једно пет клупа и са дрвећем које је у саксијама.

Ето, то је зеленило које је градска власт предвидела за грађане Новог Сада. Бехатон, клупа и дрво у неком ограђеном делу.

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: