Српски Покрет Двери - Лого

Двери Нови Сад: Нови Сад под ударом СНС рушења

Одборници Скупштине града Новог Сада су јуче, 10. фебруара, за само сат времена донели 16 одлука, а међу њима и одлуке о даљем рушењу делова Новог Сада.

    Рушитељски СНС цунами шири се на Салајку, Шафарикову и Јеврејску улицу. Стара здања срушиће се по већ уиграном принципу Завода за заштиту споменика културе: прво се пусти да нешто под заштитом државе пропадне, па када то пропадне онда се, као и у овом случају, у складу са претходно договереним жељама инвеститора мења детаљни план регулације и ту ничу пословно-стамбени објекати. Када сруше и ово здање у Јеврејској 6 онда ће, као и са садашњом Пупиновом палатом, налепити део фасаде да личи на стари објекат.

Пошто је власт очигледно са рушењем кренула ка Јеврејској улици, питамо где је крај овом скандалозном мењању идентитета Новог Сада? Одговорна лица у Заводу за заштиту споменика културе, а који су годинама „уигран тим“ са градским властима и инвеститорима, једног дана ће морати да одговарају за ово безакоње и ад хок мењање Урбанистичког плана у Новом Саду. То исто важи и за одборнике владајуће већине који седе у скупштинским клупама.

ГрО Двери Нови Сад

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: