Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Нови Сад: Одговор Милошу Вучевићу – Питање тзв. војвођанске нације отворила је бивша СНС министарка Гордана Чомић, а не Двери

Министар одбране и председник Српске напредне странке Милош Вучевић напада Српски покрет Двери да се нисмо огласили поводом екстремних ставова новинарке Ане Лалић (иначе директорке Позоришта младих за време мандата Милоша Вучевића као градоначелника Новог Сада) и професора и новинара Динка Грухоњића. 

     Подсећамо Милоша Вучевића да је 2021. године управо тадашња министарска у СНС Влади Гордана Чомић, у разговорима са Војвођанским фронтом и просепаратистичком ЛСВ, са којом је СНС била годинама у коалицији, отворила питање тзв. војвођанске нације. Тада смо се као Двери оштро супротставили таквим опасним ставовима, а Чомићева се правдала да је то „демократско питање“ и остала је министар у Влади Србије. Не знамо чему сада чуђење због наставка ове кампање, коју сте сами почели пре две и по године, само сада са другим актерима?

Што се тиче Динка Грухоњића, поставља се интересантно питање – да ли њега штити неко из СНС, а по налогу оних који из иностранства финансирају његов крајње проблематични новинарски рад, а који се највише заснива на посткомунистичкој идеологији и дестабилизацији Војводине? Такође, важно је и питање да ли Динко Грухоњић, уствари, служи као љубимац СНС да би се скренула пажња са других важних питања, а пре свега корупције и криминала ове власти? Подсећамо Вучевића и да је Грухоњић до 2016. године, дакле у време власти СНС, председавао комисијом Министарства културе за финансијску подршку медијским пројектима, односно одлучивао ко ће колико новца добити за те пројекте.

Уз све то, Динко Грухоњић своје екстремне ставове излаже и младим нараштајима на Филозофском факултету у Новом Саду, што је преседан, јер тешко да би на такав начин могао да предаје на неком факултету у било којој сувереној земљи, а да плату добија из буџета који плаћају сви грађани. Зато и подржавамо данашњи протест студената Новосадског универзитета.

ГрО Двери Нови Сад 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: