Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Нови Сад: „Србија воз“ обмањује путнике

Поред тога што продаје вишак карата за брзи воз „Соко“, што је забрањено, па самим тим незадовољни путници морају да стоје или седе на степеницама, „Србија воз“ се бави и другим обманама.

    Наиме, „Србија воз а.д.“ нуди својим корисницима разне погодности, а једна од њих је картица СРБ ПЛУС, чијом куповином се омогућава попуст од 30% на редовну возну цену за куповину возних карата у унутрашњем саобраћају. СРБ ПЛУС картица кошта 800 динара и ова погодност је нарочито примамљива за грађане који због посла морају свакодневно да путују у други град.

У реалности, ова картица нема никакав значај, осим за „Србија воз“, који практично ни за шта одмах добије од грађана 800 динара. Наиме, приликом куповине возне карте за, свакако најпопуларнију, релацију Нови Сад-Београд овај попуст се не обрачунава. Објашњење које смо добили од надлежних из „Србија воз“-а је да је тачно да се попуст од 30% не примењује на релацији Нови Сад-Београд, јер је тренутно на снази промотивни период у току којег важи попуст од 5%. На питање до кад ће важити промотивни период, добили смо одговор да ће важити цео новембар, а можда и дуже.

На сајту „Србија воз“-а не постоји НИЈЕДНО обавештење о томе да је уопште у току било какав промотивни период са попустом од 5% на било којој релацији, а камоли на релацији Нови Сад-Београд (последња вест овог типа је из марта 2022. године, којим се грађани обавештавају да промотовни период важи до 30. априла 2022. године).

У условима куповине ове картице НИГДЕ није назначено да се попуст од 30% не примењује у случају када важе промотивни периоди. Чак и да постоји овај промотивни период, исти не би смео да утиче на попуст од 30% за који су одређени грађани свесно издвојили 800 динара, јер се тиме губи смисао погодности узимања СРБ ПЛУС картице. Једина ситуација када би примена промотивног периода требала да има предност у односу на примену СРБ ПЛУС картице је када би се у току промотивног периода нудио попуст ВЕЋИ од 30%.

На овај начин, грађани су обманути и њихово довођење у заблуду би сигурно било интересантно удружењима за заштиту потрошача и адвокатима.

ГрО Двери Нови Сад

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: