Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Нови Сад: Странке да се понашају политички одговорно, а грађани да се не поводе за нападима острашћених појединаца на СПЦ

Прекјучерашњи напад на свештеника Епархије бачке Српске православне цркве доказ је колика острашћеност може да буде изазвана неодмереним изјавама оних који имају одговорност, и као политичке странке и као власт. 

     Српска православна црква је у јужној Бачкој и Новом Саду претрпела страдање од комунистичког режима велико скоро као и од мађарских фашиста, који су 1942. године, у време злогласне Рације, убијали по јужној Бачкој и Новом Саду. Епископ бачки Иринеј Ћирић, који је недавно проглашен за светитеља, а који је пребијен од СКОЈ-еваца непосредно после ослобођења и преминуо од последица њиховог иживљавања, доказ је колико идеолошка мржња може да нанесе зла српском народу.

Зар су Новом Саду потребне нове жртве као последица мржње и верске нетолеранције, као пре 70-ак година?

Тражимо од власти да се починилац напада на свештеника СПЦ нађе и адекватно казни. Такође, позивамо грађане и становнике Лимана да, без обзира на њихова идеолошка уверења, покушају да градњу православне цркве, на само 50-ак метара од страшног геноцидног злочина на Штранду, прихвате као минималан дуг, пијетет и малу жртву зелене површине, према хиљадама оних који су у та три дана, јануара 1942. Године, нестали под леденим таласима Дунава.

ГрО Двери Нови Сад 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: