Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Нови Сад: Свака породица која има децу у школи да добије 20.000 динара по ђаку

Српски покрет Двери из Новог Сада поднео је данас захтев Градској управи Новог Сада да свака породица која има децу у школи добије 20.000 динара по ђаку пред почетак нове школске године, како би родитељи изашли на крај са великим трошковима које полазак деце у школу носи са собом. 

    Председник Градског одбора Двери Нови Сад Ивана Стојановић рекла је на конференцији за медије испред Градске куће да су, поред иницијативе да сви ђаци, а не само београдски, добију бесплатне уџбенике, Двери покренуле нову иницијативу, која би требало да допринесе смањењу социјалне неједнакости и родитељима олакша школовање деце.

Стојановић је истакла да наставници треба да ставе фокус на изградњу међуљудских односа и толеранције код деце након мајске трагедије, па је поставила питање са којим новцем то да се уради и да ли је тачно оно што се у медијима спекулише, да државно предузеће Телеком Србија издваја милион и по евра за снимање новог албума Јелене Карлеуше, а да притом нема новца за бесплатне уџбенике и помоћ ђацима који ће почети нову школску годину.

Владајућа Српска напредна странка је на прошле изборе изашла са крилатицом „За сву нашу децу“ и, да ово не би звучало контра свега онога о чему су причали, Српски покрет Двери из Новог Сада позива сада њих на одговорност, да из буџета издвоје и определе новац за сву нашу децу.

„Није поштено, дискриминационо је и са позиције Устава и свих наших закона да деца у Београду имају све, а да поједина деца у Новом Саду немају ништа. Потребно је да се инвестира и од стране државе, али и Града Новог Сада, јер и он има свој буџет, и у породилишта, и у рађање деце, али и кроз ову нашу кампању за бесплатне уџбенике, бесплатне ужине и бесплатан превоз за децу, као и кроз једнократну помоћ од 20 хиљада динара“, закључила је Стојановић.

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: