Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Нови Сад: Тајкуни ће и у Новом Саду доћи до стотинa хиљада квадратних метара стамбеног простора

На данашњој Седници Скупштине града Новог Сада требала би да се нађе одлука о изради регулационог плана простора Бродоградилишта са околином на Шодрошу, чиме би била омогућена градња стамбених комплекса са солитерима на делу око Рибарског острва, што представља један од највећих удараца на Нови Сад. 

       Недавно су у Скупштини Србије усвојене измене Закона о планирању и изградњи, чиме је укинута наплата конверзије земљишта из права коришћења у право својине. То значи да ће инвеститори куповином имовине пропалих предузећа за мале паре долазити до атрактивних локација.

Процењује се да ће на овај начин буџет бити оштећен у износима који се мере милијардама евра, а пљачка која ће конверзиом земљишта бити омогућена само је завршни ударац пљачке и распродаје Србије која је почела 2000. године.

Тајкуни у Новом Саду на овај начин ће добити стотине хиљада квадратних метара. Иста коруптивна схема биће примењена просторе некедашњих великих новосадских фирми, попут Југоалата, Југодента, Новитета, Бродоградилишта, итд. Ускоро ће се видети ко ће од оних што су омогућили доношење ових закона и ко ће од представника власти постати власници на десетине станова на атрактивним локацијама.

На данашњој Седници Скупштине града Новог Сада, у тачки о ребалансу буџета града, требао је да се нађе и захтев захтев Двери да се ребалансом обезбеди новац за бесплатне уџбенике, превоз и ужину за сву децу у Новом Саду, а не само у Београду, што смо очекивали, али до чега, по свему судећи, неће доћи.

Ивана Стојановић 

председник Градског одбора Двери Нови Сад 

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: