Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери Нови Сад: У Петроварадину влада инфраструктурни хаос

Немилосрдно прекопавање Новог Сада којим ова власт већ месецима малтретира Новосађане, наставља се и даље. Грађани који станују у Петроварадину већ дуже време трпе због хаотичних и спорих инфраструктурних предизборних радова.

Блато, необележени, небезбедни пешачки прелази, рупе на путевима, затварање бројних улица за саобраћај доводе грађане до беса јер су апсолутно немоћни да на било који начин утичу на овакву ситуацију .

Да ли власт жели да реконструише Петроварадин по свом укусу или не, у овом моменту је мање важно од малтретирања и хаоса који они који ту живе треба да прођу да би дочекали тај најављени бољитак. Како да уопште живе до тад нормалним животом – или је решење да се сви до тад колективно преселе? Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић би требао пешке да прошета Петроварадином или се провоза аутобусом па да спозна живот обичних грађана, а не да се слика кад се све једног дана заврши.

Када се по Генералном урбанистичком плану у Петроварадину изгради и Централни пречистач отпадних вода, они који у близини њега имају куће неће моћи да живе од непријатних мириса. Рени бунари, односно издани који се налазе у близини планиране изградње Централног пречистача, а из којих се Нови Сад снабдева пијаћом водом, биће у великој опасности од сваке могуће хаварије, што може довести до праве еколошке катастрофе. Ову власт то очигледно не интересује, већ их интересују само уговори са инвеститорима чија су вредност и услови под велом тајности за јавност. Грађани су за њих само мртво слово на папиру који искључиво служе само за пуњење буџетске касе.

Зато бољитак може доћи тек са променом комплетног трулог политичког система који деценијама разара ово друштво. Директно учешће грађана у одлучивању – шта, ко, колико, када и на који начин ће спроводити све битне инвестиције, као и одговорност за договорено, је једини начин да овом друштву крене на боље.

Овакав начин трошења буџета од стране власти, кроз бесконачно временско шиканирање грађана и онемогућавање да живе квалитетним животом, само је доказ њене тоталне отуђености од народа. То грађани морају казнити на изборима!

Двери Нови Сад

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: